x

Seks firmaer konkurrerer om at skabe verdens bedste by-campus

Pressemeddelelse 27. marts 2014

Studerende, beboere, handlende og gæster er et skridt tættere på at få en helt ny og moderne by-campus i området omkring Copenhagen Business School (CBS) på Frederiksberg. Næste skridt i projektet er en konkurrence mellem seks arkitektfirmaer om at skabe den bedste overordnede plan for campus.

Området omkring CBS på Frederiksberg skal have endnu et løft. Et nyt projekt skal skabe et unikt og attraktivt campus i området med undervisningsfaciliteter, grønne områder og spændende byrum.

I løbet af 2014 konkurrerer seks forskellige arkitektfirmaer om at skabe den bedste plan for området – de seks er: BIG, C. F. Møller, COBE, Juul Frost Arkitekter, Schønherr og Tegnestuen Vandkunsten.

CBS’ rektor, Per Holten Andersen, ser frem mod modtagelsen af de seks konkurrenceforslag:

”CBS ønsker at integrere undervisnings-, forsknings- og studentermiljøer i spændende kombinationer. Området omkring Solbjerg Campus rummer unikke muligheder for integration mellem by og universitet. Derfor ser CBS store perspektiver i udviklingen af et byintegreret campus. Vi håber på at få nogle forslag, der vil afprøve nye arkitektoniske og bæredygtige koncepter, og at projektet vil være med til at synliggøre Frederiksberg og CSB på internationalt plan”.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er tilfreds med, at projektet går efter planen:

”Frederiksberg vil være en dynamisk vidensby, og med til det hører naturligvis en by-campus, der tilgodeser de mange behov, der er i et sådant område. CBS ligger midt i byen – det tror jeg på, er en styrke. Og jeg glæder mig til at se de seks firmaers forslag til, hvordan området kan blive inspirerende, spændende og funktionelt for hele Frederiksberg,” siger han.

Konkurrencen gennemføres i to faser. I første fase skal deltagerne arbejde på et generelt niveau. I anden fase skal de være mere konkrete.

Formand for kommunens By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) lægger vægt på, at der er tid og mulighed for at skabe den bedst mulige plan:

”Vi er grundige – for det skal vi være. Det her handler om rammerne for tusinder af menneskers hverdag, så vi skal godt fra start og ligeså godt i mål. Derfor er det godt med et grundigt forløb, hvor seks meget kompetente firmaer giver deres bud på opgaven. Selve konkurrencen munder ud i et koncept for, hvordan man kan integrere et campusområde i en tæt bymidte, så på sigt er det forhåbentlig ikke kun Frederiksberg, der får udbytte af arbejdet,” siger han.

Frederiksberg Kommune, CBS og Metroselskabet arbejder sammen om udviklingen af en byintegreret campus. Realdania er med til at finansiere konkurrencen.
Frederiksberg Kommune, CBS og Metroselskabet arbejder sammen om udviklingen af en byintegreret campus, mens Realdania understøtter processen i de indledende konkurrencefaser. Realdanias programchef Astrid Bruus Thomsen siger om planen:

Området omkring CBS er allerede i dag et velbesøgt åndehul for studerende og beboere. Vores forventning er, at de seks firmaer vil komme med en plan, der gør at den planlagte udbygning af CBS bliver en anledning til at fastholde og styrke byrummene og bylivet omkring CBS og på Frederiksberg

Programchef Astrid Bruus Thomsen, Realdania

 

Konkurrencen afgøres i slutningen af 2014, derefter vil der være en længere planlægnings- og projekteringsproces inden selve byggeriet påbegyndes. Byggeriet forventes at stå færdigt omkring 2020.