x

Årets bedste renovering

Pressemeddelelse 29. januar 2015

Frem til 1. marts kan renoveringsprojekter indstilles til RENOVER prisen – flere projekter i det almennyttige byggeri efterlyses.

I september er det tredje år i træk, at RENOVER prisen bliver uddelt til årets bedste renoveringsprojekt. Prisen er et initiativ fra Realdania og GI (Grundejernes Investeringsfond). Formålet er at anerkende projekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser opgaven med at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Både Realdania og GI håber fortsat, at mange bygherrer og arkitekt-, ingeniør- og entreprenørvirksomheder vil indstille til prisen, men at også almindelige borgere indstiller deres favorit-renovering. Og så er der et ønske om, at få indstillet flere projekter inden for det almene boligbyggeri, som udgør ca. 20 procent af den samlede boligmasse.

I 2013 var der i alt 107 indstillinger til RENOVER prisen, og 25 var fra den almene sektor. I 2014 blev 165 projekter indstillet, og heraf var 24 almene renoveringsopgaver. Men kun et enkelt alment projekt er nået frem til finalen med fem andre nominerede – nemlig Langkærparken ved Tilst i 2013.

Det er vigtigt at få øget antallet af indstillinger fra den almennyttige sektor, mener programchef i Realdania, Lennie Clausen.

“Den almene sektor har gennem alle årene været et udviklingslaboratorium og et udstillingsvindue for nye løsninger i byggeriet. Derfor er vi gået i dialog med boligselskaberne og Almen-Net (en forening for udvikling og fremtidssikring af almene boligområder, red.) for at få de rigtig gode projekter med. Vi skal have udbredt kendskabet til prisen og de muligheder, den kan give, specielt i disse år, hvor der er ekstra meget fokus på den almene sektor, siger Lennie Clausen og tilføjer:

”Og så vil jeg understrege, at det ikke kun er vigtigt at vinde RENOVER prisen. Vi forsøger i stigende grad at trække gode erfaringer frem fra alle de nominerede og indstillede projekter. Derfor er det vigtigt at få så mange gode projekter med som muligt – også fra den almene sektor.”