x

Anne Skovbro bliver ny filantropidirektør i Realdania

Pressemeddelelse 10. april 2015

Direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, Anne Skovbro, afløser den 15. august 2015 Hans Peter Svendler som direktør i Realdania. Samtidig udvides Realdanias direktion med den nuværende CIO Peter Johansen, der indtræder som investeringsdirektør.

I tæt samarbejde med adm. direktør Jesper Nygård skal Anne Skovbro og Peter Johansen videreudvikle Realdania som filantropisk forening med fokus på at øge danskernes livskvalitet gennem det byggede miljø.

46-årige Anne Skovbro har siden 2010 været direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, afbrudt af en kort periode som konstitueret adm. direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. I Økonomiforvaltningen har hun spillet en helt central rolle i udviklingen af København som en grøn by med plads til københavnere, virksomheder og moderne byudvikling i international klasse.

Hun er oprindeligt uddannet civilingeniør i planlægning fra Aalborg Universitet og har en ph.d.-grad fra Institut for Arkitektur og Design samme sted.

Anne Skovbro afløser Hans Peter Svendler, der allerede i november 2014 varslede, at han ønskede at stoppe som direktør, når der var fundet en afløser. Hans Peter Svendler bistår i en overgangsperiode med at overlevere sager og viden til Anne Skovbro og den øvrige direktion.

Bestyrelsesformand i Realdania, Michael Brockenhuus-Schack, siger om valget af Anne Skovbro:

”Det har været vigtigt for bestyrelsen med en grundig proces, hvor alle sten er blevet vendt for at finde den rette. Vi er meget glade for valget af Anne Skovbro. Samtidig har vi besluttet at udvide direktionen med vores nuværende investeringschef Peter Johansen. Vi har således en meget stærk trepersoners direktion med adm. direktør Jesper Nygård i spidsen og en direktør for hver af de to centrale funktioner i foreningen, nemlig investering og filantropi. Vi er dermed klar til Realdanias videre rejse som ambitiøs filantropisk forening.”

Adm. direktør i Realdania Jesper Nygård siger om Realdanias nye direktør:

”Med Anne Skovbro får vi en solid og visionær fagperson inden for det byggede miljø, der er Realdanias arbejdsfelt. Hun bidrager med en betydelig erfaring fra udvikling, planlægning og byggeri i en række forskellige sammenhænge. I Realdania indgår vi hele tiden partnerskaber med andre aktører om projekter, og vi har også lagt vægt på Anne Skovbros velkendte evner for at opbygge relationer og løse problemer, når de opstår. Hun kan samarbejde med alle slags mennesker og organisationer, hvilket er uhyre vigtigt for Realdania. Vi arbejder i og for hele Danmark - og med både ildsjæle, erhvervsvirksomheder, foreninger, kommuner og ministerier. Jeg glæder mig rigtig meget til at få Anne Skovbro med på holdet”, siger Jesper Nygård og tilføjer: 

”Med den nye direktion og de øvrige medarbejdere får vi et stærkt hold, som både kan fortsætte det hidtidige arbejde og samtidig videreudvikle foreningen Realdania med fokus på vores filantropiske indsats med at løse komplekse samfundsmæssige udfordringer, samtidig med at vi har fokus på dels vores kommercielle investeringer og dels vores medlemmer.”

Anne Skovbro siger om sit nye job i Realdania:

”Realdania spiller en vigtig rolle i at fremme livskvaliteten for alle danskere gennem det byggede miljø, og jobbet som filantropidirektør er derfor et drømmejob for mig. Jeg ser frem til samarbejdet med foreninger, virksomheder, kommuner, frivillige og andre, der bidrager til at løfte Realdanias strategi og projekter i hele Danmark.”