x

Udstilling: Banebrydende byggerier der ændrede verden

Pressemeddelelse 8. oktober 2015

På Kulturnatten åbner Dansk Arkitektur Center ny udstilling om 100 byggerier, der har været med til at forme danskernes og omverdenens billede af dansk verdensklassearkitektur.

Vidste du, at Storebæltsbroen er Europas længste hængebro? At Operaen i Sydney er udnævnt som umistelig verdenskulturarv af FN? Eller at Bella Sky Hotel i Ørestad er skævere end det skæve tårn i Pisa? Alle har de gjort en forskel i verden – og alle er de tænkt og skabt i samarbejde mellem danske arkitekter og ingeniører.

Disse tre og 97 andre byggerier og anlæg kan opleves på Dansk Arkitektur Centers nye efter-årsudstilling ’Banebrydende byggeri – 100 danske gennembrud, der ændrede verden’, som åbner på Kulturnatten fredag den 9. oktober. Udstillingen stiller skarpt på udvalgte gennembrud i dansk arkitektur, der har sat nye standarder og rykket vores opfattelse af, hvad byggeri kan gøre for mennesker.

Historisk set har samarbejdet mellem innovative ingeniører og visionære arkitekter ikke bare skabt nogle af verdens største og mest prisvindende og anerkendte arkitektoniske ikoner, men også ført til bl.a. mere sundhed, bedre arbejdsforhold og store energibesparelser i byggeriet. Med udstillingen ’Banebrydende Byggeri’ hylder Dansk Arkitektur Center og Realdania i samarbejde med Rambøll, Sund & Bælt, DISSING+WEITLING Architecture og schmidt hammer lassen architects de danske byggebedrifter ved at sætte fokus på 100 af de allerstørste.