x

Samarbejde kan løse klimaudfordringerne i byområder

Pressemeddelelse 7. december 2015

Løsningerne på de større byers klimaudfordringer skal findes gennem et samarbejde mellem den offentlige sektor, private virksomheder og forskningsinstitutioner. Det samarbejde har Danmark været gode til, og nu skal større byer verden over gøre brug af de samme erfaringer.

Den nye City Solutions Platform er et organiseret forum, der fører nogle af de danske erfaringer videre til verdens større byer. Det gøres i et samarbejde mellem C40, CLEAN og ICN. 

Samarbejdet har aldrig været vigtigere end det er lige nu, hvor hele verden har drastisk brug for løsninger på de komplekse udfordringer, som klimaforandringerne bringer med sig. 

Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, siger: ”Det er et perfekt tidspunkt at offentliggøre City Solutions Platform, der giver byer fra hele verden et effektivt rum, hvor de kan udvikle skræddersyede løsninger i tæt samarbejde med virksomheder og forskningsinstitutioner.” 

Han hæfter sig især ved, at byer og private virksomheder i samarbejde bliver bedre til at finde innovative og bæredygtige løsninger på byernes klimaudfordringer. Når byer bruger den private sektor som sparringspartner, kan de få udviklet løsninger på deres specifikke klimaproblemer, så byerne kan blive levedygtige for fremtidens borgere.

City Solutions Platform er skabt i et samarbejde mellem C40, CLEAN samt ICN og bliver støttet økonomisk af Realdania og virksomheder som Danfoss, Ramboll, RTI, Hitachi og Grundfos. Initiativet vil blive ledet af CLEAN. 

Initiativet blev præsenteret på COP21 i Paris af borgmester i København, Frank Jensen, og borgmester i Vancouver, Mr. Gregor Robertson. Begge byer har store ambitioner for, hvordan de vil løse klimaudfordringerne. Og begge mener de, at større byers udfordringer skal løses i samarbejde med den private sektor.