x

Bag facaden på Københavns nye byrum og bydele

Pressemeddelelse 20. august 2015

Det ny København er en guide til byrum og byområder, der i 00’erne skød op overalt i København. Fra Nordhavn til Sydhavn, fra Carlsberg til Ørestad.

I spidsen for fornyelsen af byen stod Jan Christiansen, som var stadsarkitekt i København fra 2001-2010. Fornyelsen har gjort København til en moderne metropol med arkitektur i verdensklasse. Samtidig med, at byen har bevaret sit særpræg og fået nye boliger og byrum som rammen om københavnernes daglige liv.

I Det ny København tager Jan Christiansen læseren med bag facaden og fortæller om entusiastiske politikere og embedsmænd, om danske og udenlandske stjernearkitekter, om pengestærke bygherrer og engagerede borgere - og om, hvordan det hele skal spille sammen for at udvikle en by. Han sætter bygninger, pladser og renoveringer ind i en samfundsmæssig og politisk sammenhæng. Og han viser, hvordan både den globale og hjemlige udvikling – sammen med beslutninger på Københavns Rådhus - sætter spor i dansk arkitektur, som i denne periode for alvor bliver international. Jan Christiansen fortæller i bogen om sit samarbejde med byens skiftende borgmestre og om det politiske mod, som det krævede for at udvikle og eksperimentere med arkitektur og skabe nye byrum og nye bydele i den historiske by.

Bogen er en vigtig dokumentation af de seneste hundrede års vigtigste periode for den hjemlige arkitektoniske udvikling – også til inspiration for fremtidens generationer af danske arkitekter.

Fotograf Laura Stamer står bag bogens mange fotos. Desuden er bogen illustreret med tegninger fra de forskellige arkitekters tegnestuer. 

Realdania har sammen med Dreyers Fond støttet udgivelsen af Det nye København, som udkom den 20. august 2015 på forlaget Strandberg Publishing.