x

Ny bog: Tro aldrig en plan – tro på projektet!

Pressemeddelelse 10. december 2015

Hvorfor går så mange projekter ikke efter planen? Fordi vi ikke forstår projektets kaotiske væsen, hævder ingeniøren og
lean-guruen Sven Bertelsen. Projekter er aldrig forudsigelige – de er levende organismer og må ledes som sådanne, skriver han i sin nye bog ’Det Uregerlige Projekt’.

Mange byggeprojekter bliver forsinkede, bliver for dyre eller forliser. Vi lærer dog sjældent hvorfor, da vi altid skynder os videre i stedet for at stoppe op og undersøge, hvad der egentlig gik galt. Det har Sven Bertelsen skrevet bogen ’Det Uregerlige Projekt’ om. Bogen er støtte af Realdania.

Sven Bertelsen har selv årtiers projekterfaringer bag sig – både som projektleder, rådgivende ingeniør, konsulent og førende teoretiker i den internationale lean construction- bevægelse.

Bogens tese er, at et projekt altid er uforudsigeligt. Vi kan planlægge efter alle kunstens regler, men projektets udformning vil ofte ændre sig så mange gange, at planlægning ikke er nok. Vi er nødt til at gå med på byggeprojektets kaotiske præmis. Gennem syv essays ønsker Sven Bertelsen at lægge de første grundsten for teori og viden, der kan give os svar på, hvordan projektproduktion i virkeligheden fungerer.

’Det Uregerlige Projekt’ udgives af foreningen Lean Construction med støtte af Realdania. Bogen udkom d. 7. december.