x

ABC om arkitektur og sundhed

Pressemeddelelse 10. november 2015

I dag udkommer bogen ”Sundhedsarkitekturens ABC”, der giver et nuanceret billede af, hvordan arkitektur har en indflydelse på vores sundhed. Men den giver også et billede af, hvor kompleks sammenhængen mellem arkitektur og sundhedsvæsen er.

Sundhedsarkitekturens ABC beskriver sammenhængen mellem arkitektur og sundhed på en helt ny måde. Bogen betragter ikke kun arkitekturen i sundhedsvæsnet som en fysisk ramme, som arkitekten udformer på tegnebrættet, men også som en foranderlig organisme, der påvirkes af og påvirker det, der foregår i den.

Bogen tager bl.a. læseren med gennem historiens skiftende udformninger af sundhedsarkitektur, som direkte afspejler samtidens holdninger til f.eks. sygepleje, sanser og natur.

 Netop menneskets sanser er et af bogens emner. Bogen fokuserer på, hvordan mennesker i det fysiske rum påvirkes af ting som udformning, lys, luft, materialitet m.m.

Sundhedsarkitekturens ABC præsenterer desuden det politiske og organisatoriske landskab, som påvirker sundhedsarkitekturen i Danmark, og hvordan hospitaler fungerer som en kompleks produktionsvirksomhed.

Antologien er støttet af Realdania, som tidligere også har støttet en undersøgelse af dynamikken mellem arkitekter og beslutningstagere ved forskningsprojektet ”Helende arkitektur” ved Aalborg Universitet tilbage i 2009.

Hvis du vil købe bogen

Hvis du vil købe bogen

Bogen kan købes for 250 kr. gennem ArchiMed ved at maile til pwt@archimed.dk

Eller som e-bog for 175 kr. på Saxo.dk

Per Schulze, programchef i Realdania, siger:
“Bogen er et godt supplement til formidlingen af arkitekturens betydningen for menneskers sundhed. Den supplerer fint forskningsprojektet ”Helende arkitektur”, men denne bog vil – alt andet lige – nå et bredere publikum og være lettere at absorbere for alle.”

Sundhedsarkitekturens ABC er skrevet af rådgivningsfirmaet ArchiMed A/S, som også selv har udgivet den i printet form, mens e-bogsversionen er udgivet gennem Saxo.dks selvudgivelse.