x

Et kig ind i kunsten: Michael og Anna Anchers Hus

Reportage 29. september 2016

I 1884 rykkede to kunstnerhjerner og -hjerter ind på Markvej i Skagen, og Ancherfamilien, der boede der indtil 1935, blev de næste 50 år en lysende del af den danske kunsthistorie. En gruppe Realdania-medlemmer besøgte deres hus.

En sensommerdag i september gik en flok medlemmer tur i kunsthistorien og så ægteparret Anchers restaurerede hus i Skagen. Her fik de fortællingen om to af kunstens sværvægtere og deres liv på toppen af Danmark i en af kunstens gyldne perioder.

Det var nemlig på disse kanter, at en hel kunstnerkoloni slog sig ned i 1880’erne, og sammen med Michael og Anna Ancher lagde lærreder til en epoke, hvor Skagens spektakulære lys som noget nyt fandt vej ind i kunsten.

Huset på Markvej blev udvidet med en tilbygning med atelier i 1913 og er blevet bevaret som et kunst- og kulturhistorisk museum, hvor inventaret stadig står, som da Ancher-familien boede i det. Efter turen rundt i de gamle stuer fik Realdania-medlemmerne en rundvisning på Skagens Museum af museumsdirektøren, hvor de i udstillingen ”Arven fra Anchers” hørte om Michael og Anna Anchers betydning for Skagen i dag. Dagen sluttede med en frokost på Brøndums Hotel.

Realdania har støttet restaureringen af Michael og Anna Anchers Hus, fordi huset rummer et stykke Danmarkshistorie. Tag, facader, indvendige overflader og tekniske installationer er blevet gennemgribende istandsat og moderniseret for at sikre samlingerne.

Vil du også med til Realdanias arrangementer?

Meld dig ind i vores forening nu - det er gratis!

Bliv medlem nu