x

Bidstrup Gods: Et besøg i rokokoen

Reportage 22. september 2016

Et hold Realdania-medlemmer lagde vejen forbi Bidstrup Gods og kiggede indenfor i rokokoens kroge sammen med godsejer Geert Honnens de Lichtenberg, hvis slægt har ejet herregården siden 1740’erne.

Der var høj sol og snirklede og elegante ornamenter på agendaen, da Realdanias medlemmer besøgte Bidstrup Gods ved Randers. Her viste godsejeren rundt i de gamle gemakker, som blev opført i rokokoens tegn i perioden 1698-1760, og fortalte sammen med sin hustru om herregårdens historie og slægten Honnens de Lichtenbergs gang på gården.

Allerede i vikingetiden mener man, at der har ligget en fæstning omtrent på dette sted, og nutidens vikinger fik lejlighed til både at nærstudere herregårdens indre, men også de ydre rammer i form af det barokke gårdanlæg med borg-, stald- og ladegård og herskabsstald. Til sidst der blev drukket kaffe i hovedbygningens store rokokosale, så man kunne drømme sig tilbage til 1700-tallet. 

Realdania har støttet genskabelsen af de murede buer i den ydre gårds balkon og renoveringen af sandstenstrappen og smedejernsgitteret fra 1758. Det er sket for at sikre og udvikle den danske bygningsarv, så den kan leve videre som en del af vores fælles historie og samtidig danne ramme om nye aktiviteter.

Vil du også med til Realdanias arrangementer?

Meld dig ind i vores forening nu - det er gratis!

Bliv medlem i dag