x

Bornholm rundt: Havnebad, granitbrud og trampestier

Reportage 12. juli 2016

Mulighederne stod i kø, da en gruppe Realdania-medlemmer kørte Bornholm tyndt for at se de steder, som vi har støttet i forskellige kampagner for at gøre det attraktivt at bo i Danmarks yderområder.

Solen smilede til Realdanias medlemmer, da 40 af dem drog Bornholm rundt i bus for at nærstudere de projekter, som Realdania har støttet i kampagnerne ”Mulighedernes Land” og ”Stedet Tæller”. Kampagnerne er skabt for at sætte fokus på og udvikle de særlige kvaliteter og muligheder, der findes i landdistrikter og landsbyer i Danmarks yderområder.

Der var både granit, strand, havnebad, trampestier og helleristninger på agendaen, mens en enkelt bymidte også havde sneget sig med i det naturskønne program. Det hele blev tilsat engagerede fortællinger fra Bornholms Regionskommune, en naturformidler fra Naturstyrelsen og lokale ildsjæle - og ikke mindst den entusiastiske turleder Ingelise Ihle Andersson fra medlemsuniverset Mit Realdania, som ledte slagets gang.

Medlemmerne så, hvordan mulighederne havde bredt sig på Bornholm, der som et af Danmarks yderområderne tænker i nye retninger for at styrke lokallivet ift. de mange steder, der tæller i solskinsøens landskab. Vang Pier og Granitbrud er et af dem, og her har friluftsfolket fået kronede dage med nye ruter til klatring, vandring og mountainbiking. Badegæster, dykkere og kajakroere kan samtidig nyde den spektakulære klippekyst fra pierens anløbssteder og vipper.

Mit Realdania er Realdanias medlemsunivers, og hvis du også vil med på udflugter i for- og fremtid til nogle af de steder, som vi har støttet, så meld dig ind og deltag i vores konkurrencer.