x

På opdagelse med Realdania: Medlemmer besøgte Jyske Aas

Reportage 12. juli 2016

Istidslandskabet på Jyske Aas er noget helt unikt, og det oplevede en gruppe Realdania-medlemmer på nært hold, da de tog på udflugt med vores medlemsunivers.

En junidag begav en gruppe Realdania-medlemmer sig af sted i hestevogn for at nyde landskabet på Jyske Aas, Europas nordligste højderyg, som blev formet af isen for 12.000 år siden. Jyske Aas har nemlig fået et nyt ”oplevelsesbælte” bl.a. med støtte fra Realdania – en 30 km lang sti mellem Dronninglund og Østervrå, der formidler åsens herligheder på en ny måde. Det har både skabt sammenhæng med den regionale turismestrategi i Nordjylland og et stærkt, lokalt engagement fra projektets ildsjæle.

En af disse ildsjæle ledte dagens program, som begyndte på Dronninglund Hovedgård, en gammel herregård med en fortid fra 1200-tallet, der nu anvendes som kursuscenter og hotel. Her fik gruppen et oplæg om Jyske Aas fra ildsjælen Hans Jørgen Melvej. Og så gik det ellers til hestevogns ud i åsens istidslandskab med stop ved forskellige aktiviteter og aktører på oplevelsesbæltet. 

Efter de gode istidshistorier var der kaffe at varme sig på tilbage i Dronninglund Hovedgårds café, tilsat kage og mulighed for at stille spørgsmål.

 

Mit Realdania er Realdanias medlemsunivers, og hvis du også vil med på udflugter i for- og fremtid på nogle af de steder, som vi har støttet, så meld dig ind og deltag i vores konkurrencer.