x

Togtur og medlemsbesøg i Rungsted Remise

Reportage 10. juni 2016

Realdanias små og store medlemmer nød godt af ildsjæles store arbejde, da 40 familier forleden fandt vej til Rungsted Remise. Nordsjællands Veterantog var værter for et særarrangement på skinner, som viste hvordan man genskaber et originalt jernbanemiljø i et levende fællesskab.

Nordsjællands Veterantog har genskabt et originalt jernbanemiljø med en fuldstændig renovering af remisens ydre og indre.

Målet med Rungsted Remise er, at et stykke industrihistorie formidles og bevares i et levende fællesskab omkring et arbejdende lokomotivværksted. Den fortælling fik Realdanias medlemmer lørdag 4. juni af engagerede ildsjæle fra Nordsjællands Veterantog.

Efter et kig ind i remisen gik turen ad Kystbanen, gennem Helsingør by og hen over havnen. Egne madkurve blev nydt ved Café Hammermøllen.

40.000 besøger hvert år klubbens tog eller veterantogscentret i Græsted. Stationsbygningerne i Rungsted er tegnet af DSB’s daværende chefarkitekt Heinrich Wenck, som står bag mange af stationerne fra jernbanens barndom - ikke bare på Kystbanen, men i hele landet.