x

En kile med kant: Realdania på Den Røde Plads

Reportage 31. august 2016

Det er trefarvet og multikulturelt og har sin egen Røde Plads. Og man kan både spille skak og møde et palmetræ der. Et hold Realdania-medlemmer besøgte byrummet Superkilen på københavnske Nørrebro.

Superkilen har kilet sig ned midt på Nørrebro og gjort området rødere, grønnere og livligere, og det så en gruppe Realdania-medlemmer med egne øjne, da de tog på besøg i området. Bjarke Ingels Group har været med til at designe byrummet, og arkitekt Mikkel Marcker Stubgaard fra BIG's tegnestue viste rundt og satte ord på projektet.

I byparken kan du f.eks. møde en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, en fontæne fra Marokko og affaldsspande fra England. Det multikulturelle inventar afspejler områdets etniske sammensætning, og i alt er der 108 planter og inventar og neonskilte fra 57 lande, der taler et fremmed sprog.

Det bredt favnende og fantasifulde byrum er støttet af Realdania, fordi det har været målet at give kvarteret omkring Mimersgade på Nørrebro en ny og mere positiv identitet gennem det arkitektoniske løft – til gavn for dem, der bor i området. Sådan arbejder Realdania for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø.  

Vil du også med til Realdanias arrangementer? Meld dig ind i vores forening nu – det er gratis.