x

Guidet tur i det grønne: Vejlefjord Kurpark fik medlemsbesøg

Reportage 23. august 2016

Et hold medlemmer gik på vandretur i have og helse med landskabsarkitekten bag renoveringen af Vejlefjord Kurpark.

En park med indbygget helse i form af duftende højbede, bugtede vandløb og en terapihave, der styrker føle- og lugtesansen - alt det byder Vejlefjord Kurparks smukke, grønne omgivelser på. En skare af Realdanias medlemmer oplevede dem på nært hold ved et arrangement, der også bød på historien bag Hotel Vejlefjord og Sanatorium, der ligger og skuer ud over parken.


Landskabsarkitekt Kirsten Lund-Andersen fra Landskab-Raadvad fortalte under parkvandringen om renoveringen af haven, funktionaliteten, målgrupperne og de mange nye greb og anlæg, der gør den offentlige park til en helt særlig oplevelse.

Den grønne perle skal trykke på brugernes indre helseknapper, hvilket fint skriver sig ind i det historiske miljø. Vejlefjord Sanatorium blev indviet i år 1900 under navnet ”Sanatoriet for Brystsyge” – Danmarks første tuberkulosesanatorium – for folk, der led af datidens store svøbe. 

Realdania har bidraget til at skabe en moderne kurpark, som er tilgængelig for alle og istandsat med respekt for den oprindelige romantiske haveplan fra 1900-tallet.

Vil du også med til Realdanias arrangementer? Meld dig ind i vores forening nu – det er gratis.