x

Fortiden mødte Realdanias medlemmer på Nyborg Slot

Reportage 23. oktober 2016

Middelalderen tog imod på Nyborg Slot, hvor et hold medlemmer fik historien om danehoffets dage, da slottet var Danmarks navle. Dagen bød også på særrundvisning for de mindste, som fik fortællingen om kongerækken i børnehøjde.

Der var ild i den gamle pejs, og den historiske gnist glødede, da Realdanias medlemsunivers blev vist rundt på Nyborg Slot. Her fik de fortællingen om dengang, Nyborg var Danmarks navle.

Det var nemlig her, at Danmarks første grundlov blev underskrevet i 1282, og det lovfæstede mødested for det danske parlament “Danehoffet” lå. De danske konger opholdt sig derfor gennem flere århundreder her med deres hof, så der var virkelig noget at berette om for de voksne og børn, som havde vundet en tidsrejse på det gamle slot. Børnene blev også taget med helt ind i historien - en blev oven i købet udnævnt til Erik af Pommern for en stund for at forstå, hvordan det mon føltes at være barnekonge sidst i 1300-tallet.

Realdania har støttet restaureringen af Nyborg Slot og revitaliseringen af slotsarealet, fordi det er et unikt kulturarvsområde. Indtil 2019 opføres der en museumsfløj til nye publikumsaktiviteter ved det gamle slot, og visionen er at skabe forståelse for Nyborg Slot som det danske riges midtpunkt i mere end 800 år og udnytte denne fortælling som ”driver” for lokal udvikling.

Vil du også med til Realdanias arrangementer?

Meld dig ind i vores forening nu - det er gratis!

Bliv medlem nu