x

Arkitekter skal dyste om torvebygning i Ringsted

Pressemeddelelse 29. august 2016

Ringsted Kommune og Realdania udskrev fredag middag en fælles arkitektkonkurrence om en ny pavillon på Ringsted Torv. Tre arkitektfirmaer er valgt til at deltage i konkurrencen.

Bylivet skal tilbage på torvet i Ringsted, så derfor sætter Ringsted Kommune nu gang i en omfattende renovering, som igen skal gøre torvet til det naturlige samlingspunkt for lokale og besøgende.

En vigtig del i de planer er en ny pavillon, som Realdania finansierer med 8,5 mio. kr. – og som kommunen og Realdania altså nu har udskrevet en arkitektkonkurrence omkring. De tre arkitektfirmaer, der deltager i konkurrencen, er Erik Brandt Dam Arkitekter, Dorte Mandrup Arkitekter og Gottlieb Paludan Architects.

Borgmester i Ringsted Kommune og medlem af dommerkomiteen, Henrik Hvidesten, har høje forventninger til forslagene fra de tre arkitekter:
”I vores bedømmelse lægger vi bl.a. vægt på pavillonens evne til at indgå i den arkitektoniske helhed, vi allerede har i bymidten, så vi bevarer det gode udsyn til Sct. Bendts Kirke, den gamle børsbygning og vores rådhus. Og samtidig forventer vi selvfølgelig, at pavillonen kan tilbyde inspirerende rammer for den café og de forskellige arrangementer, den skal huse, så folk helt naturligt får lyst til at bruge den og Torvet generelt.” 

I konkurrencematerialet lægges der op til, at den nye pavillon størrelsesmæssigt bliver et sted mellem 150 og 200 etagemeter, samt at den kommer til at huse en café med udeservering og to offentlige toiletter. Derudover er det selvfølgelig et krav, at pavillon bliver både handicapvenlig og energivenlig.

Projektchef i Realdania, Lars Autrup, siger:
”Ringsted Torv er omringet af en række fine eksempler på arkitektur af meget høj kvalitet. Derfor er det er en meget udfordrende opgave, vi har stillet til arkitekterne, og den stiller store krav til deres indlevelse i stedet. Jeg ser meget frem til at se de tre forslag.”

Konkurrencen løber fra den 26. august til 13. oktober. Herefter vil dommerkomiteen bedømme forslagene, og det forventes, at vinderen offentliggøres i løbet af december 2016.