x

Fem medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab i Odense

Pressemeddelelse 17. november 2016

1.100 medlemmer og gæster fra Fyn og øerne deltog i går i Realdanias valgmøde i Odense. På valgmødet valgte medlemmerne fem medlemmer til Realdanias repræsentantskab. Valget gælder for en fireårig periode.

Realdania holdt valgmøde i Odense Congress Center onsdag den 16. november.

De fem medlemmer fra Fyn og øerne, der i Odense Congress Center blev valgt til Realdanias repræsentantskab, er: 
  • Bent Juul Sørensen, gårdejer, Ærøskøbing
  • Christina Hou Holck, direktør, Nyborg
  • Henrik Andersen, ejendomsadministrator, Faaborg
  • Kurt Helge Adamsen, adm. direktør, Odense C
  • Povl Christensen, adm. direktør, Odense M

På valgmødet fortalte bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack og adm. direktør Jesper Nygård om Realdania og om nogle af de over 3.000 forskellige projekter, som Realdania har støttet med i alt 16,7 mia. kr. i løbet af de 16 år, den filantropiske forening har eksisteret. 

”Medlemsdemokratiet er en vigtig del af Realdanias DNA, og repræsentantskabet er den øverste myndighed i Realdania. Gennem den demokratiske proces sikrer vi, at repræsentantskabet er en kvalificeret og kompetent forsamling, som kan føre tilsyn med og inspirere Realdanias bestyrelse og direktion. Derfor er jeg også glad for og stolt over det store fremmøde, som vi oplevede på valgmødet i Odense i går, og jeg ser frem til samarbejdet med de valgte medlemmer af repræsentantskabet,” siger bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack. 

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, som arbejder filantropisk på basis af sin investeringsvirksomhed. Repræsentantskabet er foreningens øverste myndighed og har 109 medlemmer. Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø – ved at forbedre byggeriet, byerne og bygningsarven. På 16 år har Realdania bidraget med 16,7 mia. kr. til ikke mindre end 3.073 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. Alle, der ejer fast ejendom, kan gratis blive medlem af Realdania. Foreningen har ca. 146.000 medlemmer.