x

Seks medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab i Holstebro

Pressemeddelelse 18. november 2016

Næsten 600 medlemmer og gæster fra Herning, Ringkøbing, Viborg og omegn deltog i går i Realdanias valgmøde i Holstebro. På valgmødet valgte medlemmerne seks medlemmer til Realdanias repræsentantskab. Valget gælder for en fireårig periode.

Realdania holdt valgmøde i Musikteatret Holstebro torsdag den 17. november.

De fem medlemmer fra Herning, Ringkøbing, Viborg og omegn, der i Musikteatret Holstebro blev valgt til Realdanias repræsentantskab, er: 

  • Bente Tang, landmand, Skjern
  • Birthe Jacobsen, finansiel rådgiver, Herning
  • Carsten With Thygesen, adm. direktør, Viborg
  • Erik Lund, gårdejer, Herning
  • Kurt Degnbol, direktør, Holstebro
  • Pernille Rüsz Bloch, advokat, Holstebro

På valgmødet fortalte bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack og adm. direktør Jesper Nygård om Realdania og om nogle af de over 3.000 forskellige projekter, som Realdania har støttet med i alt 16,7 mia. kr. i løbet af de 16 år, den filantropiske forening har eksisteret. 

”Medlemsdemokratiet er en vigtig del af Realdanias DNA, og repræsentantskabet er den øverste myndighed i Realdania. Gennem den demokratiske proces sikrer vi, at repræsentantskabet er en kvalificeret og kompetent forsamling, som kan føre tilsyn med og inspirere Realdanias bestyrelse og direktion. Derfor er jeg også glad for og stolt over det store fremmøde, som vi oplevede på valgmødet i Holstebro i går, og jeg ser frem til samarbejdet med de valgte medlemmer af repræsentantskabet,” siger bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack. 

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, som arbejder filantropisk på basis af sin investeringsvirksomhed. Repræsentantskabet er foreningens øverste myndighed og har 109 medlemmer. Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø – ved at forbedre byggeriet, byerne og bygningsarven. På 16 år har Realdania bidraget med 16,7 mia. kr. til ikke mindre end 3.073 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. Alle, der ejer fast ejendom, kan gratis blive medlem af Realdania. Foreningen har ca. 146.000 medlemmer.