x

Nyt partnerskab vil forbedre indeklimaet, når vi renoverer

Pressemeddelelse 10. marts 2016

Realdania støtter sammen med Grundejernes Investeringsfond det nye partnerskab REBUS. Formålet er at sætte fokus på udvikling af renoveringsløsninger, der tænker det gode indeklima ind, når vi renoverer.

REBUS (REnovating BUildings Sustainably) vil udvikle innovative løsninger, der kan gøre alle faser af renoveringsarbejdet mere effektivt – også løsninger der kan være med til at forbedre indeklimaet i ældre bygninger.

Partnerskabet har valgt at fokusere på alment boligbyggeri fra 1960’erne og 1970’erne som det særlige indsatsområde. Her vil renoveringsløsningerne blive testet og demonstreret 1:1. Formålet er at opgradere bygningerne, så både energiforbruget nedsættes, indeklimaet forbedres og bygningerne bliver mere funktionsdygtige.

Realdania deltager i projektet for at understøtte udviklingen af et godt indeklima og derigennem medvirke til at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø.

Lennie Clausen, programchef i Realdania, siger: ”Det er vigtigt, at vi husker, at renovering ikke kun handler om, hvordan vi kan bygge hurtigst og mest effektivt. Det handler også om de mennesker, som bor der, og hvordan deres liv i hjemmet er. Her spiller indeklimaet en vigtig rolle. Derfor skal vi have udviklet metoder, der kan dokumentere indeklimaets kvalitet, og som kan monitorere og klassificere indeklimaet.” 

REBUS er finansieret af Innovationsfonden med 35 millioner kroner og af Realdania og GI med henholdsvis 8 millioner kroner og 6 millioner kroner. 

Med i projektet er en række af byggebranchens vigtige virksomheder samt vidensinstitutioner med specialistviden om byggeriet. Teknologisk institut er projektleder. Projektet vil løbe fra 2016 til 2019, og vil bl.a. munde ud i en SBi-anvisning om, hvordan indeklimaet kan forbedres ved renovering af bygninger.