x

Ny inspiration til byudvikling fra Realdania By

Pressemeddelelse 10. december 2015

En ny publikation fra Realdania By præsenterer 27 løsninger fra seks danske byudviklingsprojekter. Formålet er at inspirere kommuner og andre, der arbejder med at skabe byudvikling med kvalitet.

Klimatilpasning, der samtidig skaber byliv og gør byen mere attraktiv. Et nyt handelskvarter med enkeltbutikker som alternativ til storcentrene. Samlingspunkter for fællesskab i en nytænkning af forstaden – eller et helt midlertidigt landskab designet til aktiviteter. Det er blot nogle af de 27 løsninger, strategier og processer, som Realdania By præsenterer i publikationen ”Ny inspiration til byudvikling”.

- At udvikle eller omdanne byområder som en attraktiv og bæredygtig ramme om det gode hver-dagsliv, kræver holdbare strategier for byens udvikling - og gode løsninger, som helst skal imødekomme flere hensyn på én gang. Det er en kompleks udfordring, som mange byer står med, og vi vil gerne give inspiration til arbejdet, siger Realdania Bys adm. direktør Peter Cederfeld.

Realdania By har netop har sendt den nye publikation ud til beslutningstagere i alle landets kommuner og til relevante ministerier og styrelser, rådgivervirksomheder og andre, der arbejder professionelt med byernes udvikling.

Alle 27 cases er hentet fra de seks projekter, som Realdania By er aktivt involveret i. Det drejer sig om de fire langsigtede byudviklingsprojekter Køge Kyst, FredericiaC, Ringkøbing K og NærHeden, som udvikles i partnerskab med henholdsvis Køge, Fredericia, Ringkøbing-Skjern og Høje-Taastrup Kommune – foruden Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet i København.

Publikationen samler tråden op fra ”Inspiration til byudvikling” fra 2012, som på tilsvarende vis præsenterede en række greb og løsninger fra parallelkonkurrencerne i Køge Kyst og FredericiaC. I modsætning hertil er løsningerne i ”Ny inspiration til byudvikling” planlagt til gennemførelse eller i fuld gang med at blive realiseret af projekterne.

Hent "Ny inspiration til byudvikling" eller bestil et trykt eksemplar ved at sende en mail til Info@RealdaniaBy.dk