x

Artikel om Køge Kyst i internationalt onlinemagasin

Pressemeddelelse 5. juli 2013

Magasinet PORTUS, der beskæftiger sig med udvikling af havneområder, bringer i sin seneste udgave en artikel om Køge Kyst af Realdania Bys direktør Mette Lis Andersen.

"Køge er en af de mellemstore danske byer, som har grebet den historiske chance: at omdanne centralt beliggende havne- og industriarealer til et moderne og bæredygtigt byområde. For en by med 35.000 indbyggere går perspektiverne videre end til at forandre de havnenære arealer. Det kan ændre hele byen”.

Sådan lyder indledningen til artiklen om Køge Kyst, der nu er at finde i det halvårlige digitale magasin PORTUS, som udgives af den spansk/fransk/italienske organisation ”RETE - Association for the Collaboration between Ports and Cities”.

I den illustrerede artikel om Køge Kyst kan man læse om baggrund, visioner og den konkrete udviklingsplan for det langsigtede byudviklingsprojekt, der bliver til i et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By. Projektet vil udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig bydel og samtidig skabe mere sammenhæng i hele byen og vende byen mod vandet.

Læs artiklen på dansk (pdf).

Artiklen kan læses på engelsk online via www.portusonline.org. Bemærk: For at få adgang til artiklerne er det nødvendigt at oprette en brugerprofil. Det gøres nemt via ”register” i øverste højre hjørne af siden.

RETE, som udgiver PORTUS, blev dannet i Venedig i 2004 med det formål at skabe et internationalt netværk af havnebyer, der ønsker at kvalificere arbejdet med at udvikle by- og havneområder.