x

Svensk medie skriver om Realdania Bys strategiske satsning på midlertidige aktiviteter

Pressemeddelelse 14. januar 2013

Magasinet Älvstrand bringer et større interview med Realdania Bys direktør Mette Lis Andersen om midlertidige aktiviteter i byudvikling. Göteborg-projektet Älvstranden Utveckling vil lade sig inspirere.

Magasinet Älvstrand fra Göteborg har i deres seneste udgave, nr. 4/2012, bragt et interview med Realdania Bys direktør Mette Lis Andersen under overskriften ”Livet kommer först”.

Artiklen sætter fokus på Realdania Bys strategiske tilgang til brug af midlertidige aktiviteter, der involverer borgerne i udviklingen en levende, attraktiv og mangfoldig by.

Mette Lis Andersen fortæller i artiklen om de store satsninger på midlertidige aktiviteter i byudviklingsprojekterne Køge Kyst og FredericiaC.
Göteborg-projekt henter inspiration
I en efterfølgende artikel ”Låt oss inspireras” fortæller Bo Aronsson fra byudviklingsprojektet Älvstranden Utveckling i Göteborg om projektets strategi med at trække mennesker til området ved hjælp af værdiskabende midlertidige aktiviteter.

Han pointerer, at aktiviteterne ikke kun skal komme fra byen og aktørerne bag byudviklingen – men også fra borgerne. Älvstranden Utveckling har bl.a. hentet inspiration hos Realdania By, som projektet har besøgt under arbejdet med visionen.

- Jag tror att det som Realdania By (och Realdania) gör är unikt i världen med tanke på vilka ekonomiska resurser som de har för satsningar i stadsutvecklingsprojekt. Det enda vi kan göra är att se vad de gör och ta det som inspiration, siger Bo Aronsson og gør opmærksom på, at drivkraften i Göteborg må være, at politikerne faktisk har slået fast, at midlertidige aktiviteter skal prioriteres.