x

Tre eksperthold står nu klar til at tage fat på planlægningen af NærHeden

Pressemeddelelse 9. december 2013

- og alle med interesse i projektet er inviteret med, når NærHeden sætter gang i idéudviklingen af fremtidens forstad

Hvordan sprænger NærHeden fordommene om en forstad? Sådan lyder et af de spørgsmål, der skal besvares i et såkaldt parallelopdrag om NærHeden, den nye stationsnære bydel i Hedehusene. Målet med parallelopdraget er, at skabe en udviklingsplan for den nye by, som kombinerer de bedste idéer fra de tre holds arbejde.

De tre tværfaglige hold, der nu skal i gang med den spændende opgave, er nu udvalgt på baggrund af otte separate ansøgninger. Ansøgningerne kommer fra de 11 firmaer som NærHeden har inviteret til at byde, hvoraf flere har valgt at slå sig sammen.

Projektdirektør for NærHeden Ole Møller udtaler:

”Det er nogle rigtig spændende profiler der nu går i gang med at arbejde med NærHedens udviklingsplan, så vi har høje forventninger til holdenes evne til at arbejde innovativt og tværfagligt med opgaven.”

Dialogmøde 16. januar

Umiddelbart efter de tre hold er blevet sat i gang, inviterer NærHeden alle interesserede til at være med til at debattere de centrale spørgsmål, der skal besvares i parallelopdraget.

Dialogmødet kommer til at foregå torsdag den 16. januar kl 19-21 i Hedehuset i Hedehusene.

Til at hjælpe os med at rette blikket mod fremtiden, kommer fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra firmaet Future Navigator og fortæller om nogle af de tendenser, der vil komme til at præge fremtidens byer og indbyggere. Desuden deltager de tre tværfaglige hold og folkene bag NærHeden.

De tre tværfaglige hold

De tre hold er under ledelse af følgende rådgivningsfirmaer:

White (Sverige)
Vandkunsten/COBE
Arkitema

Samlet set omfatter de tre rådgiverhold en bred vifte af fagligheder inden for byplanlægning, arkitektur, miljø, landskab, teknik, økonomi, kultur og sociale forhold. Der er både repræsenteret yngre firmaer og firmaer med lang erfaring. Holddeltagerne er sammensat af eksperter fra Danmark, Sverige, Tyskland, Holland, Italien og Spanien.

Mere om NærHeden

NærHeden – fremtidens forstad kaldes projektet om den nye bydel, der udvikles i et partnerskab mellem Høje Taastrup Kommune og Realdania By. NærHeden skal være et forbillede for fremtidens bæredygtige forstad og en central driver for udvikling af Hedehusene med muligheder for en høj livskvalitet baseret på en sund livsstil, fællesskaber og aktiviteter i by, natur og landskab. Det er planen at bygge 4.200 boliger, og dermed kan NærHeden komme til at rumme op mod 10.000 indbyggere.

Læs mere om projektet på www.naerheden.dk 

Pressen kan få yderligere oplysninger hos:
Projektdirektør Ole Møller, NærHeden, omo@naerheden.dk, tlf.: 30 50 55 75