x

Ungdomskulturhus i Køge lukker lyd inde i grøn skærm

Pressemeddelelse 12. december 2013

Tapperiet i Køge skal overdækkes med en græsbeklædt trækonstruktion. Overdækningen skal fjerne støjgener og forberede, at der om få år bliver bygget nye boliger tæt på Tapperiet. Køge Kommune, selskabet Køge Kyst og Realdania samarbejder om projektet.

Pressemeddelelse fra Realdania, Køge Kommune og Køge Kyst:


Ungdomskulturhuset Tapperiet på Søndre Havn i Køge er et populært offentligt spillested og cafe for unge i Køge og omegn. Men den store aktivitet kan indimellem give støjgener for naboer til Tapperiet, og om få år flytter flere folk til området, når der bliver bygget boliger tæt på Tapperiet - som en del af udviklingen af Køge Kyst.

Derfor skal Tapperiet nu pakkes ind i en støjdæmpende skal, så lyd fra musik og koncertgæster altid holdes inden døre. Som del af ombygningen får Tapperiet også en ny tilbygning, der under koncerter kan fungere som lydsluse og opholdssted for gæster. I dagtimerne kan tilbygningen bruges til andre aktiviteter, for eksempel som øvelokale for lokale bands. Derudover kan de nye rum, der opstår omkring overdækningen, bruges til forskellige udendørsaktiviteter som parkour og skaterområde.

Tegnestuen Vandkunsten, Grontmij Acustica og Leandesign har udarbejdet forslaget til overdækningen, der består af en trækonstruktion, som bliver beklædt med græs. Der bliver monteret særlige lyddøre, -sluser og -vinduer på bygningen, så lyden holdes inde.
 
Hermed bliver det muligt at integrere en kulturinstitution som Tapperiet direkte i det nye boligområde på Søndre Havn. Løsningen er med til at understøtte Køge Kysts vision om kulturen som drivkraft for byudviklingen og videreføre det tætte samarbejde, der allerede nu er mellem Køge Kyst og Tapperiet.
 
Ombygningen vil koste ca. ni mio. kr. Køge Kommune, byudviklingsselskabet Køge Kyst og Realdania finansierer hver en tredjedel af udgifterne til projektet.
 
Køge Kommune forbereder i øjeblikket ombygningen, og i midten af april 2014 udbydes projektet i licitation. Ombygningen forventes færdig i slutningen af 2014.