x

Arkitektgruppen skal opføre 100 boliger på Søndre Havn i Køge

Pressemeddelelse 2. april 2014


Køge Kyst og Arkitektgruppen har indgået betingede købsaftaler om de første to boligbyggerier med ca. 100 boliger på Søndre Havn, ud mod strandengen. Der bliver tale om både ejer- og lejeboliger i forskellige størrelser, de fleste med havudsigt. Køge Kyst vil, inden byggerierne går i gang, anlægge en ny strandpromenade og de første almindinger og veje på Søndre Havn.

Køge Kyst-projektets første grundsalg på Søndre Havn er nu en realitet. Arkitektgruppen har nemlig skrevet under på to betingede købsaftaler om at opføre i alt 10.700 kvadratmeter boliger på de to sydligste byggefelter på Søndre Havn ud til strandengen.

- Det er utrolig glædeligt, at vi nu har fået hul på Søndre Havn, og at borgere både i og uden for Køge allerede i år kan investere i en bolig i et helt nyt og meget attraktivt kvarter. Køge Kyst har endnu en gang trodset et vanskeligt marked, og det lover godt for hele kommunens udvikling, siger Køges borgmester Flemming Christensen.

Også Køge Kysts bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller glæder sig over aftalen:

- Vi glæder os meget til sammen med Arkitektgruppen at skabe det første synlige udtryk for fremtidens Søndre Havn, hvor kvalitetsbyggeri sammen med rekreative værdier som den nye strand og strandpromenaden danner rammen om beboernes dagligliv allerede inden for de næste par år.

Med de nye aftaler skal Arkitektgruppen være bygherre for opførelsen af to boligkarréer med i alt ca. 100 boliger, som med varierede størrelser og ejerformer skal tiltrække en mangfoldighed af beboere. Boligerne bliver forskellige men overvejende på 3-4 værelser, og hovedparten får direkte udsigt over den fredede strandeng og Køge Bugt.

- Vi er meget glade for at blive en del af et Danmarks mest fremsynede byudviklingsprojekter og de første til at bygge på Søndre Havn - i et nytænkende boligkvarter med direkte adgang til både Køges smukke historiske bymidte og den skønne natur, siger direktør Robin Feddern, Arkitektgruppen.

Arkitektgruppen tager nu fat på arbejdet med et skitseprojekt for de ny boligbyggerier i dialog med Køge Kyst. Skitseprojektet forventes klar til juli måned.

Når lokalplanen er på plads, forventeligt til efteråret, går Arkitektgruppen i gang med markedsføring og salg af de nye boliger over for potentielle indflyttere, men man kan allerede nu lade sig skrive op som interesseret til en bolig på Søndre Havn via Køge Kysts hjemmeside.

Selve byggeriet af boligerne forventes at gå i gang i foråret 2015 og stå klar til indflytning i løbet af 2016.

Det er en forudsætning for byggerierne, at lokalplanen for området er endeligt vedtaget, og at strandbeskyttelseslinjen er flyttet. Begge dele forventes at ske til efteråret.

ILLUSTRATION:
Kort over de første etaper på Søndre Havn med markering af det byggefelt – SH1-4 – sammen med de andre byggefelter, som der er indgået købsaftale om.