x

FredericiaC har taget første spadestik til ny kanalby

Pressemeddelelse 21. august 2014

120 børn med gule sikkerhedshjelme, gummistøvler og små spader gravede for, da FredericiaC tog de første spadestik til Kanalbyen ved Lillebælt.

Tirsdag den 19. august 2014 tog FredericiaC de første officielle spadestik til den nye kanalby ved Lillebælt. Det skete sammen med 400-500 forventningsfulde fredericianere, hvoraf mange havde medbragt egne spader. 120 af dem var børn, som lagde sjæl og kræfter i, for at tage hul på udviklingen af deres egen, fremtidige bydel. Som minde modtog børnene et gravecertifikat.

En milepæl i Fredericias historie

Første spadestik blev indledt med taler af FredericiaC’s bestyrelsesformand Carsten Koch og Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, som begge var enige om, at dagen ville gå over i både FredericiaC’s og hele Fredericias historie.

”Dette er en milepæl, som er helt afgørende for den videre udvikling af Kanalbyen ved Lillebælt. Med den første kanal langs Oldenborggade bliver Lillebælt trukket helt ind i Fredericia, som det var tiltænkt i de historiske byplaner fra Frederik den 3.’s tid. Det giver udsigt og adgang til vandet for så mange som muligt, hvilket tilfører området en herlighedsværdi, som både kommer nuværende fredericianere til gode og som kan være med til at tiltrække nye beboere, virksomheder og besøgende til byen”, sagde Carsten Koch, bestyrelsesformand i FredericiaC.

”Dagen i dag vil gå over i vores stolte bys historie. Jeg ser dagens arrangement som et første spadestik på en langsigtet indsats for at tiltrække nye borgere og nyt liv til Fredericia – ikke bare i kraft af nye attraktive boliger - men også fordi vi løfter hele området til et sted hvor der er liv - og plads til at nyde livet - og samtidig åbner vi byen op mod vandet”, sagde borgmester Jacob Bjerregaard.

Begyndelsen på mere byggeri

Første spadestik var en markering af, at FredericiaC nu er gået i gang med at grave den kommende bydels første kanal, der forventes at stå klar i sommeren 2015. Herefter etablerer FredericiaC en klimasikringsløsning omkring Gl. Havn, som skal sikre både FredericiaC og hele Fredericias historiske bymidte mod fremtidige havvandsstigninger.

Formålet med at etablere kanal og klimasikringsløsning er at gøre områderne omkring Oldenborggade og Sønder Voldgade klar til de første byggerier i FredericiaC.

”Når den første kanal står klar om et år, så har vi skabt en attraktion, der kan blive en katalysator for realiseringen af det første byggeri i FredericiaC. Kanalen og klimasikringsløsningen øger FredericiaC-områdets herlighedsværdi betragteligt. Det ved vi har betydning for de investorer, som vi er i dialog med omkring de første byggerier langs Oldenborggade og i Sønder Voldgade. Og vi håber at kunne lancere de første boligprojekter indenfor kort tid”, sagde Tim E. Andersen, projektdirektør i FredericiaC, da han afsluttede rækken af officielle taler.

Læs mere om det aktuelle anlægsarbejde i FredericiaC