x

Overdækning af Tapperiet i Køge er i gang

Pressemeddelelse 29. august 2014

Ungdomskulturhuset Tapperiet i Køge bliver nu overdækket med en græsklædt skal for at dæmpe støjen fra husets mange aktiviteter, når de første beboere flytter ind i den nye bydel Køge Kyst inden for de nærmeste år.

Ungdomskulturhuset Tapperiet i Køge bliver nu overdækket med en græsklædt skal for at dæmpe støjen fra husets mange aktiviteter, når de første beboere flytter ind i den nye bydel Køge Kyst inden for de nærmeste år.

Arbejdet med at støjrenovere Tapperiet på Køges Søndre Havn er nu i fuld gang. Ungdomskulturhuset pakkes ind i en støjdæmpende skal, som vil mindske gener fra husets koncerter og andre arrangementer for områdets kommende beboere. Den arkitekttegnede trækonstruktion bliver beklædt med græs og kommer til at spille sammen med de første almindinger, der som grønne og blå bånd allerede om få år vil trække naturen ind i Køge Kysts første boligkvarter.

- Vi glæder os over, at det nu er lykkedes i et godt samarbejde mellem Køge Kyst, Køge Kommune og Realdania at finde en løsning, der gør det muligt at integrere en kulturinstitution som Tapperiet direkte i det første nye boligområde. Med liv og aktivitet, ungdom og kreativitet understøtter Tapperiet det byliv, som er så vigtigt både nu og i fremtiden, og som vi i partnerskabet om Køge Kyst vægter så højt.

Sådan sagde Realdania Bys adm. direktør Mette Lis Andersen, da hun på Realdanias vegne sammen med Køge Kommunes kulturudvalgsformand Anette Simoni og projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst stak spaden i jorden ved et officielt arrangement foran Tapperiet på Køges Søndre Havn mandag den 18. august.

Søndre Havn har gennem et århundrede fungeret som industrihavn, og Tapperiet er en gammel tappehal, der blev bygget for at tappe Kosangas på flasker.

- Årsagen til, at Tapperibygningen var så dårlig til at holde på lyden, var fordi den oprindeligt var bygget med meget lette materialer, så der ville ske mindst mulig skade ved en gaseksplosion. Taget ville ryge af og væggene falde ud til siden. Men det gjorde altså også, at lyden nemt slap ud og derfor blev det nødvendigt at støjisolere så grundigt, forklarede kulturudvalgsformand Anette Simoni i sin tale og udtrykte glæde over den nye løsning, som hun betegnede som et arkitektonisk meget spændende byggeri.

Projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst roste samarbejdet med Tapperiets og dets mange ildsjæle og kreative kræfter:

- Tapperiet er en værdifuld samarbejdspartner for Køge Kyst, og det er en stor glæde, at vi i dag når endnu en milepæl ved at klæde Tapperiet på til fremtiden og sikre det en plads i udviklingen af Søndre Havn. Dét er bæredygtig udvikling, når det er bedst.

Ombygningen, som vil koste ca. 11 mio. kr., forventes færdig i slutningen af 2014. Køge Kommune, Realdania og Køge Kyst finansierer hver en tredjedel af udgifterne til projektet.

Foto: Martin Håkan/CoverGanda.dk


FAKTA
Den græsbeklædte overdækning af Tapperiet er tegnet af tegnestuen Vandkunsten a/s og projekteret af det rådgivende Ingeniørfirma Moe A/S med Grontmij A/S, Acustica og Leandesign ApS som underrådgivere. Køge Kommunes Anlægsafdeling fungerer som bygherre.

Foruden trækonstruktionen monteres særlige lyddøre, -sluser og -vinduer på bygningen, så lyden holdes inde. Lydslusen vil også kunne bruges som opholdssted for koncertgæster og til andre aktiviteter i dagtimerne som for eksempel øvelokale for lokale bands.