x

Realdania By får ny direktør

Pressemeddelelse 9. december 2014

Mette Lis Andersen, har valgt at opsige sin stilling som adm. direktør i Realdania By.

Mette Lis Andersen, har valgt at opsige sin stilling som adm. direktør i Realdania By, der er et helejet Realdania-datterselskab. Mette Lis Andersen stopper den 1. januar 2015 og siger i den anledning:

"Jeg har haft syv spændende år i spidsen for udviklingen af Realdanias kompetencecenter for areal- og byudvikling. Og fem fremsynede byudviklingsprojekter tager lige nu form i Køge, Fredericia, Ringkøbing, Hedehusene og København. Grundstenene er lagt, og projekterne er på vej ind i driftsfasen, og derfor er det et passende tidspunkt at overlevere ansvaret til en ny.”

Mette Lis Andersen har tidligere bl.a. været miljøchef i DSB, teknisk direktør i Hillerød Kommune, fondschef i Realdania, adm. direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og drevet privat konsulentvirksomhed.

Det er aftalt, at Mette Lis Andersen efter den 1. januar 2015 i nødvendigt omfang bidrager med at overlevere viden og i særlig grad i januar 2015 bistår Køge Kyst med de igangværende salgsprocesser.

Adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård siger om Mette Lis Andersens år i Realdania By:

"Mette Lis Andersen har med stor professionalisme og engagement stået i spidsen for Realdania By. Hun har vist nye veje til, hvordan vi udvikler fremtidens bæredygtige byer. På Realdanias vegne – og på vegne af byudviklingen i det hele taget - siger jeg tak til Mette Lis Andersen for den store indsats, hun har gjort, og ønsker hende held og lykke i sin videre færd.”

Når Mette Lis Andersen ved årsskiftet stopper som adm. direktør i Realdania By, bliver direktørposten overtaget af Peter Cederfeld, der i forvejen er adm. direktør i Realdanias helejede datterselskab Realdania Byg. Om valget af Peter Cederfeld siger Jesper Nygård:

”Projekterne i Realdania By er inde i en fase, hvor der er en stor lighed med den type opgaver, som ligger i Realdania Byg. Og derfor giver det god mening at sætte Peter Cederfeld i spidsen for begge selskaber. Peter Cederfeld vil kunne løse denne opgave med stor dygtighed og professionalisme.”