x

Casa Nord skal opføre 110 boliger på Søndre Havn i Køge

Pressemeddelelse 4. februar 2015

Køge Kyst og Casa Nord har netop indgået betingede købsaftaler om 11.800 m2 boligbyggeri på den sydligste del af Søndre Havn.

Ejendomsselskabet Casa Nord og Køge Kyst har underskrevet to betingede købsaftaler om byggeri af i alt 110 lejligheder på den sydligste del af Søndre Havn, fordelt på to boligkarréer.

- Vi er meget glade for at være med i et visionært byudviklingsprojekt, der fint matcher Casa Nords fokus på arkitektonisk spændende boliger som ramme om trivsel og livskvalitet – oven i købet i Køge, der i det hele taget er inde i en meget spændende udvikling, siger direktør Torben Røsler, Casa Nord.

De kommende beboere får bl.a. gavn af nærheden til vandet og den nye brede strand, som netop er anlagt, og til almindingerne, der som grønne og blå bånd kommer til at slynge sig ind mellem de nye boligkarréer.

- Det er rigtig dejligt, at der for alvor er kommet fremdrift i udviklingen af det fantastiske byområde, som vi snart kan se tage form på Søndre Havn, siger Køges borgmester Flemming Christensen.

Også projektdirektør i Køge Kyst, Jes Møller glæder sig over de nye købsaftaler:

- Vi er meget glade for samarbejdet med Casa Nord, som vi er sikre på kan levere et stærkt bidrag til det nye boligkvarter på Søndre Havn i de nærmeste år, hånd i hånd med udviklingen i Stationsområdet, som også tager fart nu, siger Jes Møller.

Den nordligste af de to boligkarréer omfatter 50 boliger på i alt 5.300 kvadratmeter og kommer til at bestå af en blanding af ejer- og lejeboliger.

Den sydlige boligkarré, som ligger direkte ud til strandengen, omfatter 60 boliger på i alt 6.500 m2. Her bliver primært ejerlejligheder fra to til fem værelser, og samtidig arbejdes med muligheden for at etablere seniorbofællesskab i en del af komplekset. Dette byggeri har tidligere været omfattet af en betinget købsaftale med Sophienberg Gruppen, som har ønsket at udtræde af aftalen.

Casa Nord tager som det første fat på udviklingen af den sydlige boligkarré og udarbejder inden sommer et skitseprojekt for byggeriet sammen med Køge Kyst.

Salget af lejlighederne i den sydlige karré går efter planen i gang efter sommerferien, mens salget af lejligheder i det nordlige byggeri forventes at gå i gang til næste forår. Man kan dog allerede nu melde sig interesseret hos Camilla Bodholdt i Casa Nord på mail cb@casanord.dk eller telefon 23 60 24 45, ligesom alle, der er interesseret i en bolig på Søndre Havn kan skrive sig op på Køge Kysts boligliste på www.KoegeKyst.dk.

Hovedparten af lejlighederne i Casa Nords boligbyggerier forventes at være klar til indflytning i løbet af 2017.