x

Ny kunstudstilling langs Tråden i Køge

Pressemeddelelse 20. april 2015

For sjette gang lægger Køge Kyst nu arealer og byrum til en stor udendørs kunstudstilling i projektområdet - nærmere bestemt langs forløbet Tråden, hvor man fra lørdag den 25. april og knap et år frem kan opleve værker af kunstnerduoen Randi & Katrine.

Kunstudstillingerne langs Tråden, der forbinder Køges bymidte med havet, er en del af partnerskabsprojektet Køge Kysts satsning på at gøre kulturen til drivkraft for byudviklingen. De midlertidige kulturaktiviteter skaber liv og aktivitet på havnen - og mange tusinder har besøgt de fem tidligere udstillinger.

- De udendørs kunstudstillinger er efterhånden blevet en fast tilbagevendende del af livet før byen, og vi er sikre på, at også dette års udstilling vil skabe opmærksomhed og tiltrække besøgende fra en stor radius omkring Køge, siger projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst.

Dette års udstilling er arrangeret af KØS Museum for kunst i det offentlige rum med støtte fra bl.a. Køge Kyst, og her kan man opleve fem nye (bygnings)værker af de to kunstnere Randi & Katrine, som leger med det dekorative og besjælede. Udstillingsprojektet bærer titlen Randi & Katrine – Follies & faces og omfatter foruden de udendørs værker en retrospektiv udstilling på KØS med eksempler fra kunstnerduoens rige produktion.

Mødet mellem kunsten og det offentlige rum
- Med deres særegne og legende tilgang udfordrer Randi & Katrine vores forestillinger om virkeligheden og det levende - og deres værker langs Tråden giver et nyt blik på omgivelserne. KØS' virke er netop centreret omkring mødet mellem kunsten og det offentlige rum, og samarbejdet med Køge Kyst giver os mulighed for at eksperimentere med kunstens potentialer i byen, siger museumsdirektør Christine Buhl Andersen fra KØS.

Den samlede udstilling åbner lørdag den 25. april og kan opleves helt frem til den 27. marts 2016. I løbet af perioden, vil der være flere gratis omvisninger og vandringer langs Tråden - både med en omviser fra KØS og med de to kunstnere selv.


KØS, ARKEN OG KØGE KYST

Køge Bugt-området danner i 2015 ramme om en stor fælles kunstnerisk manifestation af Randi & Katrine. Udover udstillingen i Køge fra lørdag den 25. april 2015 til søndag den 27. marts 2016 viser kunstmuseet ARKEN en udstilling med Randi & Katrine i museets kunstakse i perioden 31. januar til 1. november 2015.

FERNISERING OG OMVISNINGER
FESTLIG FERNISERING MED RANDI & KATRINE
Mødested: KØS, Nørregade 29, 4600 Køge
Hvornår: Lørdag den 25. april kl. 14-17

OPLEV BYEN MED NYE ØJNE - 2 KM KUNSTRUTE FRA KØS TIL SØNDRE HAVN
Guidet kunsttur med omviser fra KØS
Mødested: KØS, Nørregade 29, 4600 Køge
Datoer: 26. april, 17. maj, 31. maj, 14. juni, 28. juni, 16. august, 30. august, 13. september, 27. september, 14. februar (2016), 20. marts (2016) – med start kl. 14.

THE WORLD OF RANDI & KATRINE – TUR OG TALK MED KUNSTNERNE
Byvandring med kunstnerduoen Randi & Katrine
Mødested: KØS, Nørregade 29, 4600 Køge
Hvornår: Lørdag den 6. juni fra kl. 14