x

Spaden er stukket i jorden på Søndre Havn i Køge

Pressemeddelelse 9. september 2015

Den 2. september tog Køges borgmester Flemming Christensen første spadestik til Køge Kysts udvikling af Søndre Havn over de kommende tyve år. Som det første går Køge Kyst nu i gang med at byggemodne området, hvor de første boligbyggerier snart skyder op.

I løbet af sommeren blev der åbnet for salg af lejligheder i de to første boligprojekter ud mod strandengen på Søndre Havn i Køge - og i de allernærmeste år skyder selve byggerierne op. Men først skal området klargøres, og det er denne byggemodning, som nu er gået i gang.

Det skete ved et åbent arrangement for enden af Strandpromenaden i Køge onsdag den 2. september. Her tog Køges borgmester Flemming Christensen første spadestik og markerede således starten på en omfattende udvikling af Søndre Havn, som bl.a. skal rumme hovedparten af boligerne i Køge Kyst.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at der er mange gode grunde til at flytte til Køge, og udviklingen af Søndre Havn er bestemt en af dem. Direkte havudsigt fra topmoderne boliger, en bystrand i forhaven og gode indkøbsmuligheder i baghaven tæt på København. Dette er endnu et bevis på den hvirvelvind af positive ting, der sker for Køge i disse år. Vi kan godt være stolte af Sjællands regionale kraftcenter, siger Flemming Christensen.

Nye friarealer og klimasikring
Byggemodningen omfatter foruden klargøring af byggefelter også anlæggelsen af nye boligveje, de første grønne friarealer, "almindingerne" og en ny hævet forbindelse for fodgængere og cyklister, som vil markere grænsen mellem den nye by og den omgivende natur. Den hævede forbindelse, Engkanten, skal samtidig fungere som klimasikring mod kommende havvandsstigninger og almindingerne mod store mængder regnvand.

- Søndre Havn er det største af Køge Kysts delområder, som over de kommende tyve år skal udvikle sig til et levende og bæredygtigt område med boliger, erhverv og kulturtilbud. Vi glæder os selvfølgelig over at være nået hertil, hvor vi for alvor kan sætte gang i den spændende - og meget synlige -  udvikling af området, som vil spille tæt sammen med den omgivende natur og bygge videre på havnens eksisterende kvaliteter, siger Jes Møller, projektdirektør i Køge Kyst.

Også Realdania Bys direktør Peter Cederfeld glæder sig.

- Køge Kyst har nået en meget vigtig milepæl og sat udviklingen i gang på et område, som vi har store forventninger til – blandt andet på baggrund af det byliv, som allerede i dag kendetegner Søndre Havn, og den store interesse, som der er for de kommende boliger, siger Peter Cederfeld.
Den indledende "grove" byggemodning forventes at vare ca. otte måneder, og selve boligbyggeriet forventes at gå i gang i den sidste del af denne periode - i begyndelsen af 2016.

De boligbyggerier, som allerede nu er gået i salg, er Arkitektgruppens byggeri ”Strandengen” - og Casa Nords og Kuben Bygs ”Havblik”. De første boliger vil efter planen være klar til indflytning i 2017.

 


Fotos: Martin Håkan/CoverGanda.dk