x

Tapperiet i Køge er klædt på til fremtiden

Pressemeddelelse 12. juni 2015

Tirsdag 23. juni kl. 17 inviterer Køge Kommune til indvielse af det ombyggede ungekulturhus Tapperiet på Søndre Havn i Køge, hvor alle er velkomne. Tapperiet fremstår efter ombygningen med sit oprindelige rå industrielle look svøbt i et smukt græstæppe.

Tirsdag 23. juni kl. 17 inviterer Køge Kommune til indvielse af det ombyggede ungekulturhus Tapperiet på Søndre Havn i Køge, hvor alle er velkomne. Tapperiet fremstår efter ombygningen med sit oprindelige rå industrielle look svøbt i et smukt græstæppe.

Tapperiet er et populært offentligt spillested og kulturhus for unge i Køge og omegn. De mange aktiviteter på Tapperiet har dog indimellem forårsaget støjgener over for naboerne, og med planer om yderligere byggeri af boliger i området har det derfor været nødvendigt for Køge Kommune og byudviklingsselskabet Køge Kyst at finde en varig løsning.

Køge Kommune indgik derfor i 2013 en aftale med Køge Kyst og Realdania om en løsning, der vil sikre fredeligt naboskab mellem den levende kulturinstitution og naboerne.

Ombygningen blev påbegyndt i juli sidste år og står nu færdig.

Formand for Køge Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg Anette Simoni er glad for resultatet. 'Med ombygningen sikrer vi omgivelserne mod støj fra koncerterne i Tapperiet, og det vil helt sikkert give en bedre oplevelse for både koncertpublikum, musikere og naboer', udtaler hun.

Klædt på til fremtiden
Tapperiets oprindelige bygning er blevet overdækket af en trækonstruktion, der fungerer som en støjdæmpende skal, så lyd fra musik og koncertgæster altid holdes inden døre. Tagkonstruktionen fremstår karakteristisk med et græsbeklædt tag og facade.

Med overdækningen er der blevet skabt et stort uopvarmet rum på siden af bygningen, der under koncerter kan fungere som foyer, lydsluse og opholdssted for publikum. I dagtimerne kan rummet anvendes til aktiviteter for husets brugere, og foyeren tænkes i et fremtidigt perspektiv ind som en aktiv del af Tapperiets kommende forplads.

- Tapperiets nye tag er en både smuk og unik løsning, som sikrer, at Tapperiet fortsat kan bidrage positivt til det byliv, som vi lægger så stor vægt på i partnerskabet om Køge Kyst - samtidig med at de kommende tilflyttere undgår at blive generet af lyden fra koncerter men tværtimod får mere godt for øjnene i deres nærområde', udtaler adm. direktør i Realdania By Peter Cederfeld.

Også projektdirektør for Køge Kyst Jes Møller er tilfreds med resultatet, og udtaler:

- Vi sætter i Køge Kyst rigtig stor pris på Tapperiet og dets betydning for bylivet på Søndre Havn. Derfor glæder det os meget, at det har været muligt at finde en god løsning til at integrere stedet i det nye boligområde. Med den nye græsbeklædning er Tapperiet nu klædt på til fremtiden - og desuden blevet tilført et nyt flot rum med muligheder for aktivitet'.

Indvielse med stemning
Køge Kommune inviterer til indvielse af Tapperiet tirsdag 23. juni kl. 17, hvor man ved selvsyn kan opleve det nye Tapperiet i fuld vigør med underholdning, musik, god stemning, kolde drikke, søde sager og lækker mad. Unge fra Tapperiet byder velkommen, og der vil være taler af formand for Kultur- og Idrætsudvalget Anette Simoni, formand for Ejendoms- og Driftsudvalget Søren D. Brask, projektdirektør for Køge Kyst Jes Møller, Tapperiets leder Susanne Madsen samt byudvikler og kulturformidler Trevor Davies.