x

20.000 arkitekturinteresserede til Realdania Bygs arrangementer i 2010

Pressemeddelelse 1. februar 2011

Danskerne vil ud og opleve arkitekturen tæt på. Det kan mærkes hos Realdania Byg, som i 2010 havde godt 20.000 besøgende til åbent hus-arrangementer, rundvisninger og foredrag i en række enestående danske bygningsværker, der normalt ikke er adgang til

Arne Jacobsens eget hus, Tony Frettons nybyggeri ved Marmorkirken og Tuborgs gamle domicil Rosenhuset var nogle af de ejendomme, som lokkede tusindvis af arkitekturinteresserede danskere op af sofaen i året der gik. Et halvt hundrede gange i løbet af 2010 åbnede Realdania Byg dørene til historiske huse og eksperimenterende nybyggerier. Her kunne de mange fremmødte opleve arkitekturen på egen krop.

Nogle ville blot se husene bag facaden. Andre benyttede sig af muligheden for at høre mere om byggeprocessen og overvejelserne bag arkitekturen med Realdania Bygs klub, der gennem rundvisninger og foredrag ledet af fagfolk og projektledere på helt tæt hold følger selskabets arbejde med bevaring og udvikling af byggeri.

Interessen for arkitektur og bygningskultur fortsat stor
Igen i år er der stor søgning til oplevelser i dansk bygningsarv. Ekstra arrangementer og udsolgte rundvisninger på Realdania Byg Klubbens forårsprogram vidner om den store interesse for at opleve arkitekturen med egne øjne.

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben

Formidling 2010 i Realdania Byg i tal

18.635 besøgende til årets arrangementer
45 åbent hus-arrangementer, rundvisninger, foredrag og ophold
36.000 besøgte Realdania Bygs hjemmeside og klikkede sig ind på mere end 200.000 sider
5.000 gange blev en af Realdania Bygs 30 udgivelser downloadet

Kontakt for yderligere oplysninger
Administrerende direktør Peter Cederfeld, tlf. 70 11 06 06, pc@rdbyg.dk