x

3.000 besøgte J.F. Willumsens ateliervilla i weekenden

Pressemeddelelse 15. september 2008

Flere tusinde nysgerrige danskere dukkede op i weekenden, da Realea den 12./13. september holdt åbent hus og inviterede offentligheden indenfor i billedkunstner, maler og arkitekt J.F. Willumsens unikke ateliervilla i Hellerup.

De mange interesserede benyttede sig af den sjældne lejlighed til at opleve den fantasi- og farverige villa, der normalt ikke er åben for offentligheden. I det højloftede store atelier kunne gæsterne se J.F. Willumsens egne skitser, tegninger og planer for huset.

Udenfor den labyrintiske villas lyserøde mure knasede gruset på havestierne under børn, unge og gamles fødder. Indenfor genlød den 100 år gamle kunstnerbolig og -værksted af klikkende kameraer og spørgsmål om huset og kunstneren J.F. Willumsen.

Nysgerrigheden var stor og spørgsmålene mange: Var J.F. Willumsen uddannet arkitekt, ejede han selv huset, hvor har de haft dagligstue, og hvordan har han fået store skulpturer ud atelieret?

Søndag aften sænkede roen sig atter over villaen, der i nærmeste fremtid igen skal lejes ud til en udøvende kunstner. 

Om J.F. Willumsens ateliervilla
• J.F. Willumsen tegnede og opførte i 1907 villaen på Strandagervej 28 i Hellerup som atelier og bolig til sig selv og sin hustru, billedhugger Edith Willumsen.
• Villaen er en arkitektonisk perle og et enestående, kunstnerisk udtryk for det opbrud og den fornyelse, der fandt sted indenfor billedkunst og arkitektur omkring 1900.
• J.F. Willumsen inviterede i 1910 og 1913 selv til udstillinger i ateliervillaen.


Er du interesseret i ejendomme og arkitektur?
Som medlem af Realea Klubben kan du opleve Realeas ejendomme før, under og efter restaurering. Mød arkitekterne og projektlederne, der udfører arbejdet, og kom helt tæt på detaljerne i Realeas arbejde - fra Bjørn Nørgaards boligbyggeri på Bispebjerg Bakke over Arne Jacobsens private bolig på Strandvejen nord for København til Bindesbølls rådhus i Thisted.
Læs mere om Realea Klubben 

Yderligere oplysninger
Kontakt projektmedarbejder Troels Jeppesen: 3288 5266/2969 5266, tje@re.dk