x

Åbent hus om Bryghusprojektet en succes

Pressemeddelelse 26. februar 2013

På fire timer nåede 250 spørgelystne og let forfrosne naboer og arkitektinteresserede forbi Bryghusprojektet lørdag den 23. februar, da Bryghusprojektet og Realdania Byg inviterede indenfor i forbindelse med Københavns Kommunes indvielse af Vester Voldgade.

De besøgende kom for at høre om visionen med det nye byggeri, og om den restaurerede og energirenoverede nabo - Fæstningens Materialgård.

Fæstningens Materialgård ligger for enden af Vester Voldgade - længst nede mod havnen - og her holder Bryghusprojektet til. Bryghusprojektet og den store plads foran vil, når byggeriet er færdigt, være afslutningen på Vester Voldgade mod vandet.

Spørgelysten var stor
Imens tilhørerne rystede kulden af sig over en varm kop kaffe kunne de se plancher og modeller over den kommende bygning, der skal huse Dansk Arkitektur Center, har en udendørs plads på størrelse med Vor Frue Plads, cafe og topmoderne legeplads. Efter en kort præsentation om det nye og gamle projekt var ordet frit og interessen stor.

Projektchef fra Realdania Byg, Peter Fangel Poulsen, svarede på spørgsmål om, hvad Bryghuset skal bruges til, hvor børn kan lege, hvornår byggeriet begynder og slutter, og hvorfor bilerne skal køre igennem huset i stedet for gennem en biltunnel under jorden.

Bryghusgrunden er ved at blive ryddet
Lige nu er grunden, hvor huset skal ligge, ved at blive gjort klar, så entreprenøren kan rykke ind og begynde udgravningen af et 17 meter dybt hul, der bl.a. skal huse underjordisk parkeringskælder, når multikulturhuset står færdigt i 2016. Første spadestik på Bryghusgrunden forventes i slutningen af maj.