x

Åbent hus på Hindsgavl Slot

Pressemeddelelse 22. december 2008

Det nye år skydes i gang med muligheden for at få en oplevelse i særklasse. Den 4. januar 2009 fra kl. 13.30 til 16.30 slår Hindsgavl Slot og Realea A/S dørene op og inviterer til nytårskur og officiel indvielse af en ny hotelfløj i slottets gamle kostald.

Hindsgavl dækker op i stuerne og byder på en forfriskning og en let tapasbuffet. Derudover byder eftermiddagen på taler af Realeas direktør, Peter Cederfeld og borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm, officiel indvielse af den nye fløj og ikke mindst mulighed for at opleve slottet og de nye værelser og faciliteter inden årets gæster igen fylder slottet.


Den gamle kostald er de seneste to år blevet gennemgribende restaureret og nyindrettet. I dag er der indrettet 23 værelser og nye konference- og festlokaler i den gamle stald. Og det er en tilføjelse, der overrasker: Her er ingen romantisk slotsstemning. Ingen forfinede himmelsenge, ingen svungne rokokomøbler, lysekroner eller guldspejle. Til gengæld hersker en nærmest prosaisk klosterstemning.

"Hindsgavl Slot bliver kaldt kontrasternes slot. Fordi det er stedet, hvor nyt møder gammelt, hvor man kan nyde vor tids teknologiske landvindinger og samtidig mærke historiens vingesus. Den kontrast har vi valgt at gentage i den nye værelsesfløj. Her har vi føjet en meget moderne indretning til det ellers så romantiske slot", udtaler adm. direktør i Realea, Peter Cederfeld.

Nyt liv i den gamle kostald
Siden Realea overtog slottet i 2003 er der blevet gennemført en gennemgribende modernisering og udvidelse af ejendommen. De eksisterende værelser i slottets sidefløje er løbende blevet moderniseret, ligesom der er blevet udgravet en ny kælder under den vestlige sidefløj, Fruerfløjen, for at skaffe den fornødne plads til et moderne og fremtidssikret produktionskøkken og samtidig frigøre plads til indretningen af en ny à la carte restaurant.

"Der er ikke nogen tvivl om, at restaureringen af Hindsgavl Slot er Realeas største restaureringsprojekt. Og det er selvfølgelig blevet udfordret af, at slottet er i drift, mens håndværkerne arbejder. Men opgaven er lykkedes til fulde, og vi er glade for, at det kan lade sig gøre for offentligheden at følge slottets forvandling tæt på", siger Peter Cederfeld.

I de kommende år nyindrettes hele den gamle avlsgård på Hindsgavl Slot til hotelværelser og konferencelokaler. Det er sidste led i en gennemgribende modernisering og udvidelse af ejendommen, der skal fremtidssikre driftsmulighederne for hotel- og kursusvirksomheden Hindsgavl A/S.

Avlsgårdsanlægget består af tre længer; en central tidligere agerumslade, der i dag bruges til konferencer og større selskaber samt to sidelænger, en tidligere kostald og en svinestald. Nyindretningen er netop afsluttet i den tidligere kostald. Allerede den 5. januar 2009 begynder nyindretningen af den gamle svinestald og senere vil også den centrale ladebygning stå for tur.

For yderligere oplysninger kontakt:
Administrerende direktør Peter Cederfeld, Realea. Tlf: 70 11 06 06 / pc@re.dk