x

Arkitektbesøg fra England og Skotland

Pressemeddelelse 5. januar 2007

Der stod "Arne Jacobsen" på programmet, da næsten 100 arkitekter og ansatte fra det engelske og skotske arkitektfirma Bennetts Associates fredag den 15. december 2006 gæstede København og omegn.

Turen, der var en studietur for firmaets ansatte, bød på et kig indenfor i flere af Arne Jacobsens bygninger, bl.a ejendommen på Strandvejen i Klampenborg (billederne), som ejes af Realea.

Bygningen, der indgår i rækkehusbebyggelsen Søholm syd for Bellavista ved Strandvejen i Klampenborg, er opført i 1945-1953 i tre etaper med hver sin hustype, alle efter tegning af Arne Jacobsen.

Huset ligger yderst i rækken med indgang fra Strandvejen og fuld panoramaudsigt over Øresund og er opført som kombineret privatbolig og tegnestue for Arne Jacobsen selv. Han boede i huset indtil sin død i 1971. Bygningen med haveanlæg blev fredet i 1987.

Spørgelysten var stor blandt de mange gæster, da arkitekt Per Troelsen og bygningskonstruktør Finn Birger Hansen, begge fra Realea viste rundt og fortalte. Ikke mindst anekdoterne om Arne Jacobsen som person og livet på hans tegnestue vakte begejstring.

Også Arne Jacobsen-villaen på Gotfred Rodes Vej i Charlottenlund blev taget i øjesyn af det store hold arkitekter, der ved denne lejlighed fik mulighed for at se, hvordan de danske arkitekter og håndværkere netop er i gang med et større restaureringsarbejde, der skal genoprette og tilbageføre villaens originale udtryk.

Villaen på Gotfred Rodes Vej er er opført i 1929 og 1931 som privatbolig for Arne Jacobsen og med en tilbygning anvendt som privat tegnestue.