x

Det Nye Tanghus på Læsø er godt i gang

Pressemeddelelse 26. februar 2013

Tang på facaden, tang i væggene, tang som isolering og tang på taget. I projektet Det Nye Tanghus bliver Læsøs flere hundrede år gamle tradition med tang som tagbeklædning ikke blot overført til et moderne sommerhus - tang bliver hovedbestanddelen i næsten alle bygningselementer og anvendt både som isolering, facadebeklædning og som tag.

Projektet Tanghuse på Læsø

Realdania Bygs projekt Tanghuse på Læsø fejrede i sommeren 2012 afslutningen på første etape med åbent hus i Kalines Hus - et ældre bindingsværkhus endnu med et af de for Læsø så karakteristiske tangtage.

I maj 2012 vandt tegnestuen Vandkunsten opgaven med at tegne Det Nye Tanghus på Læsø. Huset skal i en fornyet og moderne version videreføre øens gamle, karakteristiske byggeskik med at anvende det forhåndenværende materiale, tang, som et bygningselement.

Tangelementerne produceres over hele landet
På Bogø og Møn samles, luftes, og tørres det opskyllede tang, hvorefter det sendes videre til hele landet.
I Stege er en entusiastisk flok hos Praktisk Service i gang med at strikke runde net af uld, som stoppes med tang. De runde 'tang-pøller' skal anvendes som facade- og tagbeklædning på det nye tanghus.
I Kongerslev hos Greenhouse er produktionen af store aflange trækassetter, som det nye tanghus skal bygges op af i fuld gang. Kassetterne fyldes med tang som isoleringsmateriale og beklædes herefter både udvendig og indvendig.
I København hos Liebeck færdiggøres de elementer, som huset skal beklædes med indvendig. Også disse polstres med tang og betrækkes herefter med lyst hørstof.

Når elementerne er færdige samles alle delene på Læsø, hvor håndværkere står klar til at opføre det moderne sommerhus, som skal stå færdigt til indvielse til sommer.