x

Gartnerhus på Hindsgavl som skoleprojekt

Pressemeddelelse 20. juli 2010

Med skæve vægge og mørnet træværk har det gamle gartnerhus på Hindsgavl i mange år levet et hensynende liv i et hjørne af slotsparken. Men endelig er tilværelsen som overset opbevaringssted til haveredskaber slut. Nu skal Gartnerhuset have livet, æren og udseendet tilbage.

De livgivende kræfter kommer fra kursisterne på restaureringsuddannelsen på Syddansk Erhvervsskole, der får lov til at prøve kræfter med det 30 kvadratmeter store hus. Projektet er en del af kursisternes uddannelse.

Efter først at have fjernet en facade og en gavl er tømrerne gået i gang med at restaurere det oprindelige bindingsværk og indsætte nyt, dér hvor det gamle ikke står til at redde. Tømrerne var de første håndværkere, der rykkede ind i huset, senere følger også murere og malere fra erhvervsskolens restaureringsuddannelse.

Hvornår gartnerhuset står færdigt og klar til brug er endnu uvist. Det afhænger af, hvor mange kursister der kommer i gang med den seks måneder lange efteruddannelse, og hvilke håndværk de repræsenterer.

Det er Hindsgavls ejer, Realea A/S, der leverer materialerne til restaureringen samt den nødvendige håndværk- og arkitektbistand.