x

Arne Jacobsen huse i globalt arkitekturnetværk

Pressemeddelelse 21. november 2012

Arne Jacobsens egne huse på Strandvejen 413 og Gotfred Rodes Vej 2 er berømte verden over. Nu er de to ejendomme blevet en del af et nyt globalt arkitekturnetværk "Iconic Houses", som arbejder for at bevare og formidle "Arkitekternes huse" fra det 20. århundrede.

Er du vild arkitektur fra det 20. århundrede tegnet af markante navne som for eksempel Frank Lloyd Wright, Le Corbusier eller vores egen Arne Jacobsen, så er lanceringen af arkitekturnetværket Iconic Houses en god nyhed for dig. Iconic Houses har nemlig samlet 100 huse tegnet af nogle af de største arkitekter i det 20. århundrede på hjemmesiden www.iconichouses.org

Hjemmesiden, hvor Arne Jacobsens egne huse - ejet af Realdania Byg - er repræsenteret, giver et globalt overblik over de mange ikoniske huse med informationer om arkitekten, baggrund, placering, offentlig adgang og eventuel mulighed for overnatning. Flere huse vil blive tilføjet til Iconic Houses' hjemmeside, ligesom der er planer om at lancere en app, så man kan tage Iconic Houses med på mobiltelefonen.

Realdania Byg støtter op om netværket "Iconic Houses" og håber på, at det kan være med til at sikre øget fokus på de mange enestående huse fra denne periode af arkitekturhistorien, og hvordan vi formidler dem.

Besøgwww.iconichouses.org