x

Rigtig mange gættede med i årets julequiz

Pressemeddelelse 23. december 2014

Midt i juletravlheden fandt mange tid til at gætte med på julequizzen "Gæt arkitekten". Godt 1.500 svar tikkede ind i løbet af de fire adventssøndage, og fire vindere blev trukket. De er hver især blevet præmieret med et års medlemskab af Realdania Byg Klubben.

Blandt alle deltagere fra de fire adventsquizzer blev der også trukket lod om Realdania Bygs serie "Arkitekternes egne huse", der består af 10 arkitekturhæfter. Vinderen blev Helle Marietta Pedersen.

Bag julequizzens fire smukke hoveddøre gemte sig fire danske arkitekter:
(klik på arkitektens navn og du kan se den omtalte dør) 

  • Første søndag i advent: J.F. Willumsen - fra hans ateliervilla i Hellerup
  • Anden søndag i advent: Edvard Heiberg - fra hans egen villa i Virum
  • Tredje søndag i advent: Knud Friis - fra hans eget hus i Brabrand
  • Fjerde søndag i advent: Arne Jacobsen - fra hans eget hus i Charlottenlund


Oplev nogle af arkitekternes egne huse i 2015
I det nye år åbner vi dørene til flere af arkitekternes egne - bl.a. Bertel Udsens hus i Lyngby, PH's hus i Gentofte og ingeniør Varmings hus, tegnet af Varming selv i samarbejde med Eva og Nils Koppel. For medlemmer af Realdania Klubben bliver der desuden mulighed for at opleve Arne Jacobsens eget hus på Gotfred Rodes Vej i Charlottenlund.

Derudover byder 2015 på en lang række andre arkitekturoplevelser, bl.a. rundvisning i Tuborgs gamle administrationsbygning, Rosenhuset, i Hellerup, rundvisning på Bryghusgrunden ved Københavns Havn, besøg i Odense Adelige Jomfrukloster, et kig indenfor i et landsted i Snekkersten, tegnet af arkitekt Kay Fisker og meget, meget mere.