x

Roser til den nye hotelfløj på Nørre Vosborg

Pressemeddelelse 8. februar 2008

"Det er svært at opponere mod et hus af så høj kvalitet, som det her". Sådan indledte Peder Elgaard fra Erik Møller Arkitekter sin bedømmelse af den nyopførte hotelfløj, ved Kulturarvsstyrelsens Restaureringsseminar torsdag den 31. januar 2008.

Mere end 300 fagfolk deltog ved seminaret, der satte fokus på tilbygninger til fredede huse. Den 118 meter lange hotelfløj var et ud af fire eksempler, der blev fremlagt og diskuteret på seminaret. Hotelfløjen er tegnet af Arkitema og er en del af Realeas omfattende restaurering og nyindretning af den historiske herregård Nørre Vosborg.

"Hotelfløjen er en bygning, der er passet ind i et landskab præget af de store linjers poesi. Den føjer sig naturligt til den familie af bygninger, som ladegårdsanlægget er. Både det eksisterende herregårdsanlæg og hotelfløjen kommer styrket ud af dette møde mellem nyt og gammelt ved den jyske vestkyst", understregede Peder Elgaard.

Thomas Carstens, arkitekt maa i Arkitema, har tegnet den nye hotelfløj. Han forklarede i sin præsentation, at Arkitema har lagt vægt på, at den nye hotelfløj matcher det eksisterende anlægs største bygninger, uden at den konkurrerer med det historiske gårdrum og hovedaksen i ladegårdsanlægget fra 1780erne.

Foruden Nørre Vosborg blev Karnaphuset i Rønne, Kildeskovshallen og Munkegårdsskolen i Gentofte præsenteret og diskuteret på seminaret, som blev optaget på video. Det kan findes som webcast på Kulturarvsstyrelsens hjemmeside. 

Se Thomas Carstens' (Arkitema) præsentation og Peder Elgaards (Erik Møller Arkitekter) bedømmelse af hotelfløjen her