x

TV2Fyn Følger Restaureringen af Odense Adelige Jomfrukloster

Pressemeddelelse 30. marts 2011

Fra de indledende undersøgelser, til valget af håndværkere; fra de første arkæologiske udgravninger til genopbygningen af vægge, tag og gulve; fra konservatorernes afdækninger af fortidens spor til indretningen af et topmoderne universitets- og forskningsmiljø

Gennem en række udsendelser fører TV2 Fyn seerne ind i restaureringen af et af Odenses ældste huse, hvor fortiden ligger lag på lag og vidner om over 500 års bygningshistorie.
Følg udsendelserne og hør om, hvordan en gammel brønd under krydshvælvingerne i kælderen både fører til stor glæde og viden, men samtidig afføder helt nye udfordringer og problematikker for dem, der skal forvandle kælderen til en behagelig kantine for de kommende lejere, Syddansk Universitet. 
Oplev processen, hvor håndværkerne dykker ned i historien og med traditioner og gode materialer redder den gamle bindingsværkbygning fra at styrte sammen.
Og se når konservatorerne minutiøst afdækker op til 16 lag tapet og bemalinger uden på hinanden og dermed efterlader arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Frants Frandsen, med det uundgåelige spørgsmål: hvad skal bringes op til overfladen og præge husets daglige udtryk, og hvad skal igen gemmes væk i mørket?

Serien udgør fire afsnit, der er blevet vist i efteråret 2010 og foråret 2011. Flere afsnit vil løbende komme til, og alle bliver lagt op på Realdania Bygs hjemmeside, hvor man også kan læse mere om Odense Adelige Jomfrukloster.