x

3. Boligdrømme

Podcast

Udgivelsesdato
26. juni 2020

Længde
57m 9s

Download

Hvis de udsatte områder ikke opfylder ret mange menneskers drøm om et sted at bo, er det så fordi boligdrømmene har ændret sig, og de store boligområder fra 1960erne ikke udgør attraktive tilbud ud fra en nutidig standard?

I Tingbjerg sælger boligorganisationerne grunde mellem de almene boligblokke, hvor en privat developer skal bygge private rækkehuse ud fra nutidige boligdrømme. Er det farbar vej ud af den såkaldte ghettoliste?

Medvirkende
Mark Vacher, antropolog og lektor, Københavns Universitet
Pia Nielsen, direktør, fsb
Lene Vennits, kundechef, SAB / KAB
Pernille Schyum Poulsen, arkitekt og partner, Vandkunsten
Jan Albrechtsen, arkitekt og partner, Vandkunsten
Anders Berg Sørensen, investeringsansvarlig, NREP
Michelle Svendsen, beboer i Tingbjerg
Kim Krogh, beboer i Tingbjerg

Vært, tilrettelæggelse og klip: Niels Bjørn, Bylyd

Produktion: 'Balladen om blokken' er produceret af Bylyd og udviklet i et samarbejde mellem Bylyd og Realdania 

Serien består af i alt 10 afsnit.

En del af serien 'Balladen om blokken'

'Balladen om blokken' er en podcast-serie om udsatte boligområder og danmarkshistoriens største byggeeksperiment. I serien er der i alt 31 medvirkende, der udfolder problemstillinger tæt sammenvævet af arkitektur, politik og økonomi. 

I de kommende år skal der rives omkring 4.000 boliger ned i landets allermest udsatte boligområder. Men hvordan gik det til, at nogle boligområder som for eksempel Gellerup og Tingbjerg med gode, lyse lejligheder i grønne omgivelser - tegnet af nogle af landets dygtigste arkitekter – i løbet af få årtier endte som boligmarkedets sidstevalg; endda som Danmarks såkaldt ’hårdest ramte ghettoer’? Hvilken viden står vi på, når samfundet river op imod 4.000 boliger ned og investerer milliarder i at skabe social balance i de områder, der i dag er socialt udsatte? Og hvorfor er eksperterne så uenige? 

Denne podcastserie fra Bylyd og Realdania går bag om balladen og undersøger, hvad vi ved – og ikke ved – om de udsatte boligområder og de rammer, de skaber for menneskers liv og hverdag.

Urbanist Niels Bjørn opsøger med mikrofonen i hånden kommuner, boligorganisationer og rådgivere, der skal løse den svære opgave; forskerne, der er uenige om, hvad der virker – og beboerne, hvis hjem står på spil.