x

Realdania radiobiograf m. TALK: Balladen om blokken

Podcast

Udgivelsesdato
28. oktober 2020

Længde
49m 14s

Anledningen er festivalen Copenhagen Architecture Festival, hvor Realdania har inviteret til lyttebiograf og debat. Emnet er de udsatte boligområder, og det vil være med afsæt i Bylyd og Realdanias podcastserie Balladen om blokken.

I Cinematekets stemningsfulde biografsal er lyset dæmpet. I biografsæderne sidder et forventningsfuldt publikum. Dog er lærredet, hvor filmens levende billeder projiceres op på, helt mørkt. For i dag skal der ikke vises film. Til gengæld vil biografrummet snart fyldes med lyd.

Anledningen er festivalen Copenhagen Architecture Festival, hvor Realdania har inviteret til lyttebiograf og debat. Emnet er de udsatte boligområder, og det vil være med afsæt i Bylyd og Realdanias podcastserie Balladen om blokken. Serien griber fat i dét, som mange kalder ‘Danmarkshistoriens største sociale eksperiment’ – den nye ghettolov fra 2018, der skal gøre op med socialt udsatte byområder. 

Balladen om Blokken udfolder en problemstilling tæt sammenvævet af arkitektur, politik og økonomi, men denne eftermiddag stiller holdet bag serien skarpt på endnu et vigtigt element: nemlig de udsatte boligområders ry og rygte, og retten til fortællingen om de almene boligområder. Det sker gennem samtaler, lydklip og ekstramateriale fra serien.

Medvirkende

Morten Pape, forfatteren, der med sin selvbiografiske debutroman Planen fik sat de udsatte boligområder på den offentlige dagsorden. 

Søren Emil Schütt, som er beboerformand i boligforeningen Lundtoftegade på Nørrebro, som er i overhængende fare for at komme på regeringens hårde ghettoliste. 

Niels Bjørn, tilrettelæggeren bag Balladen om blokken. 

Realdania Podcast 'TALK'

Samtaler om det byggede miljø fra Realdanias mange arrangementer og events.

I Realdania arbejder vi for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Vi støtter projekter over hele landet. Vi har fokus på alt fra indeklima i børneværelset og klimaforandringer i verdenshavet til udsatte boligområder og pressede yderområder. Derimellem ligger kampen for et bæredygtigt byggeri og en levende bygningskultur.

Her kan du lytte til nogle af de mange arrangementer og events, som vi afholder rundt om i landet for at dele viden om de komplekse samfundsproblemer, vi arbejder med. Lyt med og bliv klogere på den verden, der er bygget op omkring dig.

Lyt med i din foretrukne podcast-app

Spotify

Itunes