x

Ornepølser - Trods alle odds #6 Fjaltring II

Podcast

Udgivelsesdato
15. december 2020

Længde
54m 27s

Download

I sjette afsnit bliver det til en snak om B&B i kornsiloer, uldsvin, ornepølser, bævere og hjemmefødsler i Vestjylland. Og så får Anders langt om længe kontakt til børn og unge, der måske kan gøre ham klogere på, om livet også er fedt på landet, når man er under 15.

Anders fortsætter jagten på børn og unge, der kan gøre ham klogere på, hvad der giver livet kvalitet, når man bor på landet. Vejen fører ham til Rikke, der er jordemoder og svinebonde. Det bliver til en snak om B&B i kornsiloer, uldsvin, ornepølser, bævere og hjemmefødsler i Vestjylland. Og om at vokse op og bo blandt mennesker, der ikke ligner én selv. Anders får også langt om længe kontakt til børn og unge, der måske kan gøre ham klogere på, om livet også er fedt på landet, når man er under 15.

Lyt med til sjette afsnit af podcasten Trods dårlige odds – en Realdania podcast, der tegner portrætter af mennesker og livskvalitet på landet. Du kan lytte med her fra siden eller i din foretrukne podcast app som f.eks. Spotify eller Apple podcast.

Spotify

Apple podcast

Medvirkende

  • Heino Smed Sørensen, Min Landsby 
  • Rikke, jordemoder og svinebonde
  • Ask, barn 1
  • Ronja, barn 2
  • Lyng, barn 3
  • Pia Heike Johansen, landdistriktsforsker ved SDU

Vært: Anders Lund Madsen

Om Trods dårlige odds 

I Danmark er livskvaliteten lidt højere på landet end i byerne. Det undrer Anders Lund Madsen, der selv bor midt i København, hvor han hører historier om fraflytning, lukkede skoler og forfald i de danske yderområder. Med andre ord: Dårlige odds for at have høj livskvalitet, mener Anders. Derfor sætter han jagten ind på folk, der bor på landet, og som kan gøre ham klogere på, hvorfor livet er lidt federe uden for byerne. Med på linjen har han Pia Heike Johansen, som er landdistriktsforsker og del af forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’. Pia bliver Anders’ allierede og redning, når han skal forstå, hvad hulen klangmassage, købmænd, havørne, huspriser og højrerørt frikadellefars har at gøre med det gode liv på landet. Podcasten Trods dårlige odds består af syv afsnit og tager dig med til seks forskellige områder af Danmark. 

Serien er produceret og klippet af Zissel Astrid Kjertum-Mohr og Josefine Maria Hansen for Realdania, mens lyd og musik er udviklet af Ida Skovsgaard og Johan Knutz Haavik.