x

Præstø: Sorte Knud - Trods dårlige odds #1

Podcast

Udgivelsesdato
14. december 2020

Længde
44m 15s

Download

I Danmark er livskvaliteten højere på landet end i byerne. Det undrer Anders Lund Madsen. Derfor sætter han jagten ind på folk, der kan gøre ham klogere på, hvorfor livet er lidt federe uden for byerne. Lyt med til første afsnit af podcasten Trods dårlige odds.

Anders Lund Madsen har valgt at gå i fodsporene på landdistriktsforsker Pia Heike Johansen. Hun er i gang med at undersøge, hvad der giver folk på landet deres høje livskvalitet i hverdagen. Anders bliver i første omgang sendt til Vordingborg og Præstø, som er nogle af de områder i Danmark med relativt størst fattigdom. Her bliver lærkebænken langs landevejen en nøgle til en verden af fortællinger om frivillighed, fællesskab og folk, der er flyttet fra byen. Og det bliver til historier om omsorg og respekt – også for eneboeren Sorte Knud.  

Lyt med til første afsnit af podcasten Trods dårlige odds – en Realdania podcast, der tegner portrætter af mennesker og livskvalitet på landet. Du kan lytte med her fra siden eller i din foretrukne podcast app som f.eks. Spotify eller Apple podcast.

Spotify

Apple podcast

Medvirkende

  • Pia Heike Johansen, landdistriktsforsker ved SDU
  • Sofus H, pensioneret vejmand i kommunen
  • Bent Nielson, pensioneret Jord- og betonarbejder
  • Birgitte Escherich, ejer af spisestuen Muldiverset

Vært: Anders Lund Madsen

Om Trods dårlige odds 

I Danmark er livskvaliteten lidt højere på landet end i byerne. Det undrer Anders Lund Madsen, der selv bor midt i København, hvor han hører historier om fraflytning, lukkede skoler og forfald i de danske yderområder. Med andre ord: Dårlige odds for at have høj livskvalitet, mener Anders. Derfor sætter han jagten ind på folk, der bor på landet, og som kan gøre ham klogere på, hvorfor livet er lidt federe uden for byerne. Med på linjen har han Pia Heike Johansen, som er landdistriktsforsker og del af forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’. Pia bliver Anders’ allierede og redning, når han skal forstå, hvad hulen klangmassage, købmænd, havørne, huspriser og højrerørt frikadellefars har at gøre med det gode liv på landet. Podcasten Trods dårlige odds består af syv afsnit og tager dig med til seks forskellige områder af Danmark. 

Serien er produceret og klippet af Zissel Astrid Kjertum-Mohr og Josefine Maria Hansen for Realdania, mens lyd og musik er udviklet af Ida Skovsgaard og Johan Knutz Haavik.