x

Bygningen ført tilbage til udgangspunktet 

Anglibygningen er tegnet i 1966 af arkitektfirmaet C.F. Møller for skjortefabrikant Aage Damgaard. Bygningens plan er formet af to cirkler med forskudt centrum og en indre gård, der er udsmykket af kobrakunstneren Carl-Henning Pedersen. Bygningen har siden 1973 indeholdt Herning Kunstmuseum samt TEKO Center Danmark. Indtil 2009 have også Herning Kunstmuseum hjemme i bygningen, hvorefter de flyttede i det nybyggede Heart på den modsatte side af vejen.

Den fredede bygnings indre er ført tilbage til udgangspunktet, og derved er der i tråd med den oprindelige intention skabt et åbent arbejdsmiljø, hvorom Paul Gadegaards udsmykning skaber rammen.

Kunstneren Paul Gadegaard var medskaber af en række enestående kunstværker og ophavsmand til en fremsynet model for samarbejde mellem kunst og erhverv. 

Udstillingen er en integreret del af TEKO skolen (tøj- og tekstilindustriens brancheskole) og i dag et levende Paul Gadegaard museum, hvor studerende og medarbejdere trives. Samtidig er det åbent for offentligheden i såvel skolens som kunstmuseets åbningstid.

Omtale på Herning Museum of Contemporary Art

Paul Gadegaard