x

Farverig oase i et barskt landskab

Årligt valfarter haveejere til denne farverige oase, som står kontrast til den ellers barske vestjyske natur. Haven er et godt eksempel på et yderområde, som har opfyldt et stedbundet potentiale. Derfor har vi støttet,  så haven er blevet fremtidssikret og udbygget - så den også fremover kan glæde de besøgende og bevare sin værdi som et alsidigt anlæg.

Haven er på 7.500 m2 og blev i 1991 købt af Anne Just og Claus Bonderup, som herefter påbegyndte anlægning af haven baseret på dansk havekultur. Det er en stor, farvestrålende have, hvor der også sælges planter og blomster, og hvor der ligger en cafe.

Grønne fingre har skabt en farverig oase i den barske vestjyske natur

Anne Just var havemenneske og blomstermaler og havde sit atelier, som er åbent for offentligheden, i haven. Claus Bonderup er arkitekt og designer, og haven og husene på grunden dokumenterer Claus Bonderups arbejde sammen med det haveunivers, som Anne Just har udført. Haven har været åben for offentligheden siden 1996. 
Med havens enorme frodighed er den korte årrække, det har taget at skabe haven, slående. Det, der i 1991 begyndte som et behov for mere albuerum til atelier og som senere – i 1994 – blev udvidet med en tegnestue, er blevet til den overdådige have i den sandede jord tæt ved klitterne og Vesterhavet.  

Haven ejes i dag af en erhvervsdrivende fond – Fonden Anne Justs Have, som driver haven. Claus Bonderup og Anne Just har overdraget alle deres huse på arealet til fonden.

Selvom Anne Just afgik ved døden i det tidlige forår 2009, er hendes livsværk, haven, stadig åben for besøgende. Fra det tidligere forår til ind i efteråret kan havens gæster opleve den blomstrende frodighed, som er et særkende for stedet. Og i atelieret kan man opleve Anne Justs kunst - både malerier og keramik.